Vojislav Šešelj: Mogli su zbog mene da ubiju fudbalera!

Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj stao je u zaštitu fudbalera Vladimira Radovića, koji je zbog nošenja majice s njegovim likom dobio otkaz u klubu iz Goražda. Političar se nada da bi neki od klubova iz Srbije ili Republike Srpske morao da pomogne igraču koji je u jeku sezone ostao bez primanja.

Prošlog petka Radović je došao na trening, odradio ga, a kad se skinuo u svlačionici, ispod dukserice nosio je majicu s likom Šešelja. Tad je krenula šala sa saigračima, a posle dva dana direktor kluba mu je uručio otkaz.

Uvek pričam istinu

- Taj momak je pokazao veliku hrabrost! Dobro je prošao jer su mogli da ga ubiju. Goražde je muslimanski klub, tako da on ima veliko poštovanje s moje strane. Potez uprave tog kluba samo govori kolika je mržnja muslimana prema onima koji im govore istinu. Mladi Radović je stradao zbog mene jer ja im već 25 godina u lice pričam da su oni Srbi islamske vere. Zbog te mržnje oni stalno nasrću na mene - rekao je Vojislav Šešelj za Kurir.

Vladimir Radović, koji je rođen u Foči i ima 24 godine, ostao je bez kluba i plate, a obrazloženje čelnika Goražda bilo je da je nošenjem majice s likom Vojislava Šešelja narušio klupsku disciplinu. Lider SRS smatra da Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina ili neki poznatiji klub iz Srbije neće hteti da pomognu Radoviću. - Ne mogu ništa da naredim bilo kom klubu, ali mogu javno da apelujem da se pomogne tom momku. Znam da će se klubovi iz Srbije ustručavati da mu priteknu u pomoć. Opet, klubovi iz Republike Srpske trebalo bi da se solidarišu i ponude ugovor Radoviću.

Vojislav Šešelj kaže da nije razmišljao o tome da Vladimira Radovića pozove u Beograd na neku od konferencija Srpske radikalne stranke jer ne želi da momku staje na muku.

Ako poželi, neka dođe

- Ako on poželi da dođe, biće drag gost svih nas. Momak je u nevolji i ne bih želeo da mu učinimo bilo kakav problem. Ne pada mi na pamet da pravim sebi ili Srpskoj radikalnoj stranci jeftin marketing preko momka koji je pokazao veliku hrabrost - zaključio je Vojislav Šešelj.

Ugrožen mu život Radoviću prete smrću

Vladimir Radović otkrio je da je preko društvenih mreža dobijao pretnje smrću, ali tvrdi da nije uzrujan ni uplašen. - Nisam bio uplašen i pored pretnji i osuda preko Fejsbuka i foruma raznih portala. Roditelji i devojka su mi najveća podrška. U ponedeljak me je sačekao trener Damir Beća i uručio mi kovertu u kojoj je bio otkaz - rekao je mladi fudbaler.

Navijao za Srbiju Ljajić i Kolarov su majstori

Vojislav Šešelj otkrio je da je gledao utakmicu između Srbije i Albanije u Elbasanu i da ga je trijumf mnogo obradovao. - Drago mi je što smo pobedili. Bilo je to pitanje nacionalne časti i momci su to shvatili. Fantastično su se borili i zasluženo slavili. Svi naši igrači bili su dobri, a meni su se posebno svidela ona dvojica koji su postigli golove. Kolarov i Ljajić su se baš dobro pokazali - ocenio je Šešelj.

seseljf

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM