Vojislav Šešelj održao predavanje studentima Pravnog fakulteta

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj večeras je pred prepunom salom Skupštine grada Kragujevca studentima Pravnog fakulteta održao predavanje na temu "Međunarodno krivično pravo - analiza slučaja u Hagu"

Više od 400 studenata koji su mogli da nađu mesta u sali, i na galeriji, dočekali su ga burnim aplauzom, dok je stotinak studenata ostalo ispred vrata, odakle su slušali šta govori. Njemu nije dozvoljeno da  predavanje održi na Pravnom fakultetu.

Pre samog predavanja, Vojislav Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da mu najviše smeta "vladajuća naprednjačka stranka", i da se nada da će doći trenutak da će naprednjaci da udare glavom u zid".

Možda se već dešava taj trenutak kada će shvatiti da na zapadu nema sreće ni budućnosti za Srbiju i srpski narod, i da moramo ubrzano krenuti u integracije sa Rusijom. Smeta nam što ova vlast nije ispunila ni jedno predizborno obećanje, što je ekonomska situacija mnogo gora nego što je bila, što se socijalna beda produbila. U borbi protiv korupcije stalo na samom početku, jer ova vlast nema hrabrosti da hapsi političare, jer su oni glavni akteri korupcionaških afera. Tajkuni ne mogu ništa bez sprege sa političarima - rekao je Šešelj, i za Tomislava Nikolića, kojeg je ocenio kao svoj najveći kadrovski promašaj, rekao da mu "liči na malo dete koje se popelo na krušku, pa mu se osladilo, i neće da siđe nikako dok odozgo ne ljosne".

On se osvrnuo i na efekte lokalne vlasti u Kragujevcu na čijem je čelu Radomir Nikolić, i nazvao ih je "poraznim".

Nasledećim izborima će ta vlast biti zbrisana, a užasnula me je novinska vest da je naprednjačka vlast krenula u iskopavanje grobnica među kojima su i grobovi crvenoarmejaca koji su poginuli 1944. godine oslobađajući Kragujevac. To mora pod pritiskom javnosti odmah da se obustavi, i oslobodioci Kragujevca moraju da imaju svo poštovanje generacija koje dolaze. Vidimo da ova vlast nije sposobna da rešava ni elementarne, komunalne probleme - rekao je Šešelj.

(Blic)

Slajder - Kragujevac

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER