DRUGI I TREĆI PROCES ZA NEPOŠTOVANjE HAŠKOG TRIBUNALA

130.
DRUGI I TREĆI PROCES ZA NEPOŠTOVANjE HAŠKOG TRIBUNALA

U knjizi su prikazani drugi i treći proces za nepoštovanje Haškog tribunala koji su se vodili protiv prof. dr Vojislava Šešelja.
U drugom postupku za nepoštovanje suda dr Šešelj se tereti zbog štampanja i objavljivanja knjige „Očerupana haška ćurka Kristina Dal” u kojoj je on, kako se navodi u nalogu umesto optužnice, „obelodanio informacije o 11 zaštićenih svedoka, uključujući njihova prava imena, zanimanja i mesta prebivališta, suprotno nalozima pretresnog veća u glavnom postupku”. Pretresno veće, na čelu sa O-Gon Kvonom, donelo je 31. oktobra 2011. godine presudu, koja je potvrđena odlukom žalbenog veća 28. novembra 2012. godine, da se prof. dr Vojislav Šešelj kažnjava sa osamnaest meseci zatvora.
Treći postupak za nepoštovanje suda u optužnici objedinjuje prethodna dva i dodaje knjigu „Glupson iz Manitobe Brus Mekfarlen” i još pet dokumenata koji se nalaze na sajtu predsednika Srpske radikalne stranke. Trećim postupkom za nepoštovanje suda, dr Šešelj je osuđen na dve godine zatvora na Vidovdan, 28. juna 2012. godine.

Recenzenti: Petar Jojić i Jovo Ostojić
Autor predgovora: Miroljub Ignjatović
Godina izdanja: 2016.

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM