KORA OD BANANE

35.
KORA OD BANANE

Okosnicu knjige čini maratonski sudski proces koji je vođen povodom dodele opštinskog stana u Zemunu, zbog čega je prašina u instrumentalizovanim medijima podignuta do neslućenih razmera. Sudski proces u “slučaju Barbalić” započeo je 1997. godine, a okončan je pravosnažnom presudom Višeg suda u Beogradu početkom 2015. godine.
Knjiga, pored sudskih dokumenata iz ovog procesa, donosi brojne novinske članke posvećene toj temi, kako one koji su krajnje neobjektivno i nepotkrepljeno držali stranu nezakonitim bivšim stanarima, tako i one iz “Zemunskih novina” iz tog perioda, koji, osim osvrta na izrežirani i naduvani slučaj Barbalić, jasno oslikavaju vreme radikalskog čuda u Zemunu, procvata ove opštine pod radikalskom vlašću i podsećaju na ogroman posao učinjen na poboljšanju kvaliteta života građana, na vreme kada je opština Zemun, na čelu sa predsednikom opštine, dr Šešeljem, bila svetli primer u koji su bile uprte oči naroda čitave Srbije.
Prostor je dat i “slučaju Barović”, koji je u to vreme dobio ogroman publicitet u instrumentalizovanim medijima. Prenet je ceo tok emisije “Tet-a-tet” na BK televiziji posle koje je advokat koji se, nepozvan, javno mešao u “sudski predmet Barbalić” naleteo na koru od banane, i sudski proces vezan za ovaj slučaj, a knjiga prenosi i niz novinskih članaka na ovu temu.

Recenzenti: Vjerica Radeta i Zoran Krasić
Autor predgovora: Ljiljana Mihajlović
Godina izdanja: 2015.

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM