Konferencija za medije, 11. mart 2019. godine - Nemanja Šarović: Žalosno je da na grobu Miloševića nema državne delegacije, a odaje se počast drugima!

Nemanja Šarović: Žalosno je videti da je ovde veoma mali broj ljudi, da danas praktično nema nijedne državne delegacije na njegovom grobu i da je zaboravljena činjenica da je Slobodan Milošević više puta bio biran na neposrednim izborima, da je osvajao ogroman broj glasova u Srbiji.

Praktično se odaje počast onima koji za Srbiju nisu uradili ništa, poput Zorana Đinđića, koji ništa dobro nije učinio za Srbiju. Učinio je mnogo toga lošeg, a vidimo da državno rukovodstvo svake godine ide na njegov grob, polaže vence i oplakuje ga.

Srpska radikalna stranka ostaje dosledna u svom zalaganju za istinu o svemu što se dešavalo tokom devedesetih godina. Uskoro se navršava i 20 godina od početka bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, i danas je jasnije nego ikad da to bombardovanje nije imalo nikakve veze ni sa Slobodanom Miloševićem, ni sa politikom Republike Srbije devedesetih godina, već pre svega sa težnjom zapadnih sila da rasparčaju, oslabe i umanje Srbiju – i da nam tako otmu Kosovo i Metohiju.

Oni koji su nas bombardovali 1999. godine nisu promenili svoj odnos do danas prema Srbima i Republici Srbiji, iako su od 2000. godine u Srbiji na vlasti isključivo proevropski režimi. To su režimi od kojih je svaki sledeći bio servilniji od prethodnog.

I mada su svi ti režimi ispunjavali uvek nove i nove uslove, koji su nametani od strane Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, odnos Zapada prema nama se nije menjao. Kad god bismo ispunili neki njihov uslov, oni su nam dodavali dva nova, a slična je situacija i danas. Mi smo videli takozvanu prištinsku platformu za pregovore, preciznije rečeno za ponižavanje Srbije. Međutim, jasno je, makar nama srpskim radikalima, da to nije prištinska platforma, već da je to ono što su oni dobili sa Zapada od vodećih zemalja Evropske unije, da predstave kako bi ponovo Srbiji ponudili ono što niko živi na svetu ne može da prihvati.

Sa sličnim izazovom je bio suočen i Slobodan Milošević u Rambujeu. Njega su kasnije napadali što nije prihvatio okupaciju Srbije, a to je između ostalog, u tom trenutku predviđao taj plan, a što Milošević nije prihvatio – da kroz četiri godine Šiptari sa Kosova mogu samostalno na referendumu da odluče o svojoj nezavisnosti.

Danas se zaista vidi da je Slobodan Milošević bio potpuno u pravu. Mi, srpski radikali, smo sigurni da će istorija mnogo bolje suditi o Slobodanu Miloševiću nego što to rade ovi koji su danas u vrhu državne vlasti.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER