Konferencija za novinare, 1. april 2021. godine

Miljan Damjanović: Srpska radikalna stranka zahteva da Gordana Čomić momentalno podnese neopozivu ostavku, a ako to već danas ne bude uradila, pozivamo predsednika vlade da je razreši dužnosti ministra, odnosno smeni.

Razloga za takav zahtev Srpske radikalne stranke je mnogo, ali ćemo reći samo nekoliko.

Prvi razlog je to što imamo takvu političku situaciju da jedini u svetu imamo vanparlamentarnu vlast, odnosno da imamo ministra koji je na izborima u koaliciji sa još 10 stranaka osvojio čitavih 0,9 posto i danas je ministar u Vladi Republike Srbije.

Drugi razlog jeste to što već dva meseca naprednjački ministar Gordana Čomić pokušava da donese protivustavni zakon.

Treći razlog, ne manje bitan, jeste njeno ponašanje, odnosno totalitarni način ponašanja koji ona sprovodi i prema političkim oponentima, ali i prema građanima Srbije dugi niz godina.

Kao što znamo, Gordana Čomić je bila perjanica Demokratske stranke, a danas je ministar u naprednjačkoj vladi, i tu se pokazuje licemerje naprednjačkog režima i svih stranaka okupljenih oko koalicije na čelu sa naprednjačkim režimom, što se kriju iza Gordane Čomić kada treba da se donese protivustavan zakon, koji, naravno, nema podršku u ozbiljnom delu javnog mnjenja i takav zakon većinski ne podržavaju građani Srbije, pa su njoj uvalili kukavičje jaje pod parolom: – To je Čomićkin zakon, nema veze sa nama. Ako je i tako, onda takav zakon već na Vladi Republike Srbije treba da se odbaci i ne sme da stigne pred poslanike vladajuće većine, koji, nažalost, kao što znamo, glasaju na zvonce, pa ukoliko to bude bio dogovor da taj zakon i prođe, zvonce će učiniti svoje i dobićemo zaista nakaradan zakon.

Druga stvar jeste što ovim zakonom naprednjački režim, i Gordana Čomić kao naprednjački ministar, pokušava da na mala vrata uvede gej brakove i usvajanje dece od strane homoseksualnih parova, i to je potpuno istina, te pozivamo političare iz vladajućeg režima da prestanu da dezavuišu javnost i da ponavljaju kao papagaji rečenice koje govore Gordana Čomić i njeni poltroni kako je zakon o istopolnim zajednicama, kako nema veze ni sa brakom, niti sa usvajanjem dece, jer je dovoljno pročitati predlog zakona, ne treba vam Pravni fakultet da biste videli da smo mi potpuno u pravu.

Kao što sam već rekao, jedna od stvari jeste njen totalitarni način ponašanja. Još dok je bila u Demokratskoj stranci i bila predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, ostaće upamćena kao neko ko je svakodnevno kažnjavao poslanike Srpske radikalne stranke, koja je uspela u jednom trenutku da izbaci iz skupštine i sve poslanike Srpske radikalne stranke, koja je poslanike Srpske radikalne stranke, koji je tada bio i Aleksandar Vučić, nazivala nacistima, a danas je nije sramota da prihvati predlog nacista, kako je govorila, Aleksandra Vučića i bude njegov ministar, u njegovoj vladi, i nastavlja da teroriše građane tako što promoviše deo populacije i zakon koji je protivustavan.

Da je ovaj zakon popularan i da ima većinsku podršku stanovništva Republike Srbije, vladajuće stranke bi se utrkivale još u prethodnom sazivu parlamenta, a i u kampanji, da obećavaju ko će pre doneti takav zakon. Upravo se desilo suprotno. I oni sami su protiv toga, ali sada moraju da donesu taj zakon, jer je to dokaz i činjenica da postoje vrlo male razlike između Srpske napredne stranke i Demokratske stranke, odnosno ovakvim ponašanjem i ovakvim zakonima se nastavlja kontinuitet politike od 5. oktobra 2000. do danas, a to je politika uslovljavanja zapadnih sila i zemalja Evropske unije prema Srbiji, gde naš režim ta uslovljavanja i uslove prihvata.

Imate li vi pitanja? Ako imate, izvolite.

Novinar „Srbin info” Gradimir Potić: Poslanik Glišić govori o tome da postoji određena grupacija njih u SNS-u koja bi mogla da glasa protiv zakona. Pominjao je nešto, otprilike grupaciju oko Vlade Đukanovića. Kakvo je vaše mišljenje u vezi sa tim?

Miljan Damjanović: Kao svedok, budući da sam bio narodni poslanik u prethodnom parlamentu, ovo nije prvi zakon koji bode u oči građanima Srbije. Ovo je sada najekstremniji primer. Bilo je tu mnogih zakona koji su doneti u prošlom sazivu, a gde je obrazloženje bilo samo to da moramo jer nam je stiglo iz Evropske unije. I po hodnicima, restoranu, gde god bismo se susreli sa kolegama iz vladajuće stranke, govorili bi: – Bravo! Odličan nastup. I ja to mislim. Pa ne bi trebalo to i to da se donese – a onda kada dođe glasanje, famozno zvonce se desi i, naravno, glasaju svi.

Šta je sad njihov cilj? Njihov cilj je da iz svoje poslaničke grupe, pošto nemaju opoziciju i vratili su Srbiju u jednopartijski sistem, valjda da makar javno predstave da postoji nekakva druga frakcija, pošto vi dobro znate da u Srpskoj naprednoj stranci imamo i četnike, i partizane, i protivnike Evropske unije, ali i lobiste NATO-a, to je jedan veliki bosanski lonac, kojim rukovodi Aleksandar Vučić i koji izbore dobija na svoje ime zbog popularnosti koju je stekao u narodu, a svi oni zajedno da se skupe na jednom mestu ne bi uzeli kao Gordana Čomić nijedan odsto glasova, tako da ako je i to tako, to je samo farsa i marketinški trik koji se priprema za građane Srbije.

Ja postavljam pitanje Radio-televiziji Srbije kako je moguće da mi koji smo se kao srpski radikali ovde za sada jedini javno suprotstavili donošenju ovakvog zakona već imali na nekim televizijama sučeljavanja i sa predstavnicima iz vladajućeg režima, kako je moguće da tako bitan zakon nije tema na televiziji javnog servisa, da bi mogli da gledaju svi građani Srbije, i da vidimo kako bi građani Srbije reagovali na ovaj predlog i ovaj način ponašanja vladajućeg režima.

Gradimir Potić: Priča se, takođe, da je ovaj predlog zakona došao zbog toga što su Vučićeve akcije u Evropi značajno pale, da tako kažemo, i zbog Jovanjice i zbog svih ostalih afera, Krušika, Telekoma, i same reakcije Evropskog parlamenta. Kako vi to komentarišete?

Miljan Damjanović: Još 2008. godine, kada smo isključili Tomislava Nikolića iz stranke, a kada je Aleksandar Vučić napustio stranku, a mi bili zabranjeni u medijima sve do maja 2009. godine, kada ih je Demokratska stranka forsirala i davala im beskonačno prostora u medijima, mi smo i tada govorili da su oni ništa drugo nego satelit Demokratske stranke, odnosno da će nastaviti kontinuitet politike DOS-a. Po glavnim suštinskim pitanjima nema razlike.

Mi se vrlo dobro sećamo obećanja Tomislava Nikolića iz Kosovske Mitrovice, poslednje nedelje kampanje 2012. godine, da će ukinuti sve sporazume Borka Stefanovića. Nedugo zatim ne da su ih ukinuli nego su doneli još gore briselske sporazume.

Sjedinjene Američke Države su još 2014. u Senatu donele odluku da svim zemljama takozvanog trećeg sveta treba nametnuti LGBT populaciju i zakone kao način modernog življenja. Postoji ta odluka, ona je javna, može da se vidi. I onog momenta kada vi sve vršite pod patronatom tih ambasada i velikih sila i kada nemate slobodu, onda je ovakav zakon samo bio pitanje kada će se desiti. Ja ne mislim da je to trenutno zbog Evropske unije ili evropskih zemalja, već mislim da je u pitanju kontinuitet, evo i zašto: 2001. probali su da promovišu LGBT šetnju, kako se to zvalo, nije ni bitno, i tako sve do neke 2012. i nisu uspevali. Onda su uspeli, preko noći je to postalo bez otpora. Kada je počelo, jedan dan LGBT parade, onda su posle godinu-dve prešli na sedam dana gej parade. Kada su uspeli i videli da može sedam, onda su počeli i po drugim gradovima Srbije. Kada su i to uspeli, onda su dobili najbolje lokacije u centru Beograda za lokale kojima se promoviše LGBT populacija. Kada su i to uspeli, sada treba doneti zakon o gej brakovima, onda o usvajanju dece, a onda i sve ono što mi opominjemo godinama unazad da će se dešavati. To je jedan sled poteza koji su planski napravljeni da se u narodu ubije bilo kakva volja da se bori protiv takvih stvari, a da političari bez ikakvih konsekvenci vladajućeg režima prođu nekažnjeno i zato oni non-stop iznose neistine u javnosti, kako se oni zalažu tim zakonom samo za rešavanje administrativnih problema, a zapravo je suštinski potpuno drugo pitanje, rešenje se nalazi u samom zakonu.

Hvala vam što ste prisustvovali konferenciji.

https://www.youtube.com/watch?v=t3gCYrD0UgU&t=205s

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM