Konferencija za novinare, 14. septembar 2017. godine

Vojislav Šešelj: Dobar dan. Dame i gospodo, protiv Srpske radikalne stranke vodi se orkestrirana kampanja, u kojoj nas optužuju da se nismo izjasnili povodom ulaska srpskih poslanika u vlast, separatističku vlast na Kosovu i Metohiji, odnosno o učešću srpskih predstavnika u formiranju „Haradinajeve vlade“. Odmah sutradan mi smo izdali vrlo oštro saopštenje koje se nalazi na svim našim sajtovima, ali to saopštenje nijedna novina, nijedna televizija nije htela da objavi, nije htela ni da pomene.

Srpska radikalna stranka je protiv pregovaračkog procesa koji se vodi pod okriljem Evropske unije, jer je taj pregovarački proces antisrpski po svom karakteru. Srpska radikalna stranka je bila kategorički protiv oba paketa Briselskih sporazuma. Mi smatramo da su ti sporazumi protiv- ustavni. Mi smo napadali i Ustavni sud što nije hteo da se izjasni o ustavnosti tih sporazuma, nazivajući ih političkim. Kako politički sporazumi da proizvode pravne posledice? Uostalom, nije najveći problem što će se srpski državnici rukovati sa Haradinajem uskoro. Ako je Vučić mogao da se sa mnogo većim ratnim zločincima rukuje, kao što su Bil Klinton i Toni Bler, onda mu to nekako dođe i logično na kraju. Mnogo su veći zločinci Bil Klinton i Toni Bler.

Dame i gospodo, ova kampanja je naravno smišljena. Ona želi da Srpsku radikalnu stranku smesti u orbitu vlasti. Mi nismo u orbiti vladajuće partije, u orbiti naprednjaka, u Vučićevoj orbiti. Mi smo izrazito opoziciona politička partija. Ali, mi ne sarađujemo sa Sašom Jankovićem, sa Vukom Jeremićem, sa Boškom Obradovićem, sa Šutanovcem, sa Čedomirom Jovanovićem, Zoranom Živkovićem, Nenadom Čankom i ostalima, jer su oni i dalje još gora varijanta od Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. To je naša politička pozicija. I mi tu našu političku poziciju držimo od početka – tu nikakvih promena nema.

Glasno i jasno saopštavamo ono što su naši stavovi: odbrana Srpstva, odbrana srpske zemlje, odbrana srpskog naroda, što bliži i što čvršći Savez integracija sa Rusijom, odustajanje od Evropske unije i nepodleganje pritiscima tradicionalnih srpskih neprijatelja. Hvala vam.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM