Konferencija za novinare, 3. mart 2017.

Prof. dr Vojislav Šešelj: Dame i gospodo, Srpska radikalna stranka danas je uspešno počela predizbornu kampanju. Dobro bi bilo da još nekoliko puta dovedu Federiku Mogerini da govori u Skupštini, a možda da dovedu i državnike iz onih agresorskih zemalja koje su nas bombardovale. To bi bilo još interesantnije.

Videli ste šta je režim sve uradio da se izbegne publicitet našem otvaranju kampanje, međutim to je bilo neuspešno. Uspeli su na državnoj televiziji da ukinu ton i ništa više.

Mi smo danas izneli ključnu tačku svog programa – Nećemo u Evropsku uniju, hoćemo integraciju sa Rusijom!

Uostalom, videli ste na kraju sa „Ua, Vučiću!“, mi smo rekli šta mislimo o celom Vučićevom režimu i ovom njegovom današnjem potezu da dovede Federiku Mogerini u Narodnu skupštinu. Izvolite, imate li vi neko pitanje?

Novinar: Boško Obradović iz Dveri tvrdi da je sve ovo, u stvari, jedan veliki vaš performans koji je napravljen u dogovoru sa gospodinom Vučićem.

Prof. dr Vojislav Šešelj: E, šta slušate Boška Obradovića? To je najobičniji idiot. Ljotićevac. A kad se kaže ’ljotićevac’, onda se tu gube elementarna ljudska svojstva. Znate ko je bio Dimitrije Ljotić.

Novinar: Da li vam smeta što vas zovu opozicionarem?

Prof. dr Vojislav Šešelj: Ne, uopšte mi ne smeta ništa jer mi smo opozicija za sebe. Mi nemamo skoro ništa zajedničko sa prozapadnim političkim partijama. Jer, ovi prozapadni kandidati i partije koje ih podržavaju za nas su gori od Vučića i od naprednjaka. I to vam neprekidno ponavljamo. Možda oni iz toga izvlače zaključak da mi imamo neku spregu, ali to nije istina. Videli ste kako je Vučić pretio.

Novinar: Šta vam je rekao na kraju?

Prof. dr Vojislav Šešelj: Nisam uspeo da razaznam. Neka je pretnja bila, mahao je prstom, ali nisam uspeo da razaznam.

Novinar:  Šta mislite kako se osećao?

Prof. dr Vojislav Šešelj: Videlo se po njemu da mu je bilo krajnje neprijatno. To ste mogli svi da zapazite. Izvolite.

Novinar: Prikupljanje potpisa za kandidaturu prebačeno je na notare. Kakva je tu situacija?

Prof. dr Vojislav Šešelj: To je veoma teško. Teško je dobiti notare. Prvo su ih okupirali naprednjaci i mi možemo računati na notare tek kad naprednjaci završe posao. Postoje opštine gde smo uspeli za sutra nekolicinu notara da obezbedimo. Danas nam prođe celi dan bez ikakvog rada na tom poslu.

Novinar: Da li smatrate da ste upućeni u ovakvo funkcionisanje? Da li je to trebalo da nastave sudovi da rade?

Prof. dr Vojislav Šešelj: Ovde ima jedna srećna okolnost što nam se ne žuri, jer je krajnji rok sledeća nedelja, ne ova sad, nego sledeća, a redosled kandidata na glasačkom listiću se određuje žrebom.

Novinar: Znači, drugačije nego na parlamentarnim izborima.

Prof. dr Vojislav Šešelj: Jeste. Oni su pokazali jednostavno svoju samovolju time što su uzurpirali sve notare, a nemaju neke konkretne koristi od toga što će mahati da su prvi podneli listu i ništa više, odnosno da su prvi podneli kandidaturu.

Novinar: Hoćete li stići da završite posao?

Prof. dr Vojislav Šešelj: Hoćemo sigurno, nema sumnje nikakve. To je 10 dana pred nama. Imate li još pitanja? Miro, šta je sa tvojim pitanjima?

Novinar: Neprijatno je.

Prof. dr Vojislav Šešelj: Bilo je neprijatno? A, Mogerinijevoj? Kako je njoj bilo?

Novinar: Gospođa Mogerini je, čini mi se, uspela da nadjača radikale. Bar je bio takav utisak.

Prof. dr Vojislav Šešelj: Ništa ona nije nadjačala. Poslanicima vladajuće većine dali su slušalice, ali nisu mogli da ukinu naš glas, a na državnoj televiziji uopšte nije bilo glasova iz Skupštine, samo je prevodilac govorio, nije bilo ni glasa Mogerinijeve. Bar sam ja tako saznao.

Novinar: Mogerini je ispričala sve do kraja...

Prof. dr Vojislav Šešelj: Dobro. Ali, ima tu jedna stvar. Svi ruski mediji javljaju kao senzaciju kako smo organizovali doček Mogerinijevoj u Narodnoj skupštini.

Novinar: Šta vam je rekao gospodin Zukorlić? Da li je on jedini koji je pokušao da vam kaže?

Prof. dr Vojislav Šešelj: On se sagnuo da mi šapne nešto, ali to ne mogu da vam kažem, nema smisla. Imate li još pitanja? Hvala vam.

Vojislav ŠešeljSaopštenjeSkupština

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM