Konferencija za novinare, 6. avgust 2020. godine

Aleksandar Šešelj:Dame i gospodo, Srpska radikalna stranka poziva sve Srbe u Crnoj Gori i sve građane Crne Gore da na predstojećim parlamentarnim izborima podrže izbornu listu Za budućnost Crne Gore, koju predvode opozicione stranke u Crnoj Gori koje se bore protiv diktatorskog režima Mila Đukanovića već godinama i decenijama unazad. Oni su zbog te borbe progonjeni i na konstantnom udaru režima u Crnoj Gori.

Svedoci smo da od proglašenja nezavisnosti traje proces brisanja svega srpskog iz Crne Gore, razgradnje srpskog nacionalnog identiteta u Crnoj Gori, stvaranja nekakve veštačke crnogorske nacije, stvaranja veštačkog crnogorskog jezika, sve na uštrb srpskog naroda u Crnoj Gori. Od kraja prošle godine se pokušava i sa otimanjem Srpske pravoslavne crkve u tom procesu i procesu tihog etničkog čišćenja srpskog naroda iz Crne Gore.

Srbi u Crnoj Gori danas su građani drugog reda koji su sistematski diskriminisani, nemaju ista građanska i ljudska prava kao pripadnici nekih drugih nacija, odnosno nacionalnih manjina, koji žive u Crnoj Gori. Velikim brojem litija koje su organizovane protiv postupaka vlasti u Crnoj Gori, pokazalo se da narod Crne Gore više ne želi to da trpi

Milo Đukanović je najveći srpski izdajnik, koji vodi politiku srbofobije i rusofobije, koji izmišlja državne udare protiv sebe, kao što smo imali slučaj na prethodnim parlamentarnim izborima, kako bi na svaki mogući način ostao na vlasti.

Smatramo da će pobedom na izborima ove opozicione koalicije doći do korenitih promena u današnjoj Crnoj Gori, da će Crna Gora raskrstiti sa ovim režimom i antisrpskom politikom, koju vladajući režim u Crnoj Gori vodi već godinama, ako ne i decenijama i da će se vratiti Srpstvu.

Lideri koalicije Za budućnost Crne Gore bili su progonjeni od strane Mila Đukanovića i posle parlamentarnih izbora 2016. godine, kada su u montiranom procesu bili optuženi za državni udar.

Smatramo da sve političke stranke u Srbiji treba da podrže i da pozovu sve Srbe u Crnoj Gori i sve ostale građane Crne Gore da glasaju na parlamentarnim izborima za opozicionu izbornu listu Za budućnost Crne Gore. To je dužnost svih stranaka u Srbiji koje razmišljaju o dobrobiti srpskog naroda.

Vreme je da se posle 30 godina promeni diktatorska i mafijaška vlast u Crnoj Gori, a to će se na najbolji mogući način uraditi podrškom toj izbornoj listi.

Svedoci smo svih incidenata i događaja koje je režirao Milo Đukanović protiv opozicionih političara i Srba, predstavnika Srba u Crnoj Gori, od hapšenja njihovih članova porodice, maltretiranja članova porodice, pretnjama i svemu drugom što se dešavalo samo u ovoj godini u Crnoj Gori.

Dakle, dužnost svih političkih stranka u Srbiji, i vladajućih i opozicionih, mora da bude podrška borbi srpskog naroda u Crnoj Gori protiv režima koji ne želi da u Crnoj Gori bude bilo šta srpsko.

Podsetiću vas da je to režim koji je priznao nezavisnost Kosova i na taj način se istorijski osramotio, koji je uveo Crnu Goru u NATO bez ikakvog referenduma, iako ne postoji većinsko raspoloženje građana Crne Gore za članstvom u NATO-u.

Podsetiću vas da je to režim koji zajedno sa predstavnicima hrvatskih vlasti proslavlja „Oluju, najveće etničko čišćenje srpskog naroda i egzodus Srba posle Drugog svetskog rata. Taj režim Srbima ne misli ništa dobro.

Uvereni smo da će ova izborna lista odneti pobedu na parlamentarnim izborima i da će to biti početak novih odnosa između Srbije i Crne gore. Uvereni smo da će nova vlast u Crnoj Gori – umesto aktuelne koja sprovodi srbofobiju i zaista zatire srpski narod u Crnoj Gori – imati vlast koja neguje srpski nacionalni identitet, državnost Crne Gore i koja će se vratiti Srpstvu.

Izvolite, ukoliko imate nekih pitanja.

Novinar: Po pitanju Crne Gore ste bili vrlo jasni i precizni. Zamolio bih vas da mi date komentar u vezi sa novim srpskim parlamentom.

Aleksandar Šešelj: Novi srpski parlament je jednopartijski parlament u kome nema opozicionih poslanika. To je posledica oktroisanih izbora, koji su u Srbiji održani 21. juna. Sastav parlamenta posle tih izbora apsolutno ne odgovara volji građana Srbije. U srpskom parlamentu 99% poslanika podržava vlast, a ne može se reći da 99% građana koji su izašli na ove izbore podržava vlast. Dakle, apsolutno ne odgovara volji građana.

Ne postoji nijedan parlament u Evropi koji danas liči na srpski. Smatramo da u tom parlamentu neće biti opozicije. Srpskom političkom životu treba reanimacija, jer parlament u ovakvom sastavu neće biti u stanju da vrši svoje Ustavom predviđene nadležnosti. Biće apsolutno podređen vladi. U ovom parlamentu neće se čuti različito mišljenje. Ukoliko pogledate, građani Srbije se u nekom broju izjašnjavaju za članstvo u Evropskoj uniji – mi smatramo da je to mnogo manje od pedeset posto – a srpski parlament je danas jednodušno za Evropsku uniju, svi poslanici podržavaju članstvo Srbije u Evropskoj uniji. To je nešto što svakako ne može trajati dugo.

Nama treba reforma političkog života. Trebaju nam novi vanredni parlamentarni izbori koje smo mi i zahtevali – podneli smo Ustavnom sudu inicijativu da se ovi izbori ponište – na kojima ćemo imati jasno i pošteno izjašnjavanje građana Srbije šta oni smatraju o nekoj politici ili političkim programima i strankama, a ne izbore u kojima će vlast učiniti sve da ima jednostranački parlament. Posle 30 godina višestranačja mi smo se u jednom danu vratili u jednopartijski sistem.

Novinar: Hvala.

Aleksandar Šešelj: Ukoliko nema više pitanja, hvala što ste došli.

https://www.youtube.com/watch?v=4qmJm7mZISo

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM