Konferencija za novinare, 8. april 2021. godine

Aleksandar Šešelj: Dame i gospodo, Srpska radikalna stranka zahteva da se ambasador Savezne Nemačke Republike Tomas Šib proglasi personom non grata i da mu se u Srbiji uskrati gostoprimstvo.

Nije prvi put da ambasadori, pre svega zapadnih zemalja, ne poštuju domaćina, vređaju srpski narod i naše dostojanstvo, a poslednja u nizu jeste izjava nemačkog ambasadora Šiba da je bombardovanje bilo potrebno kako bi se sprečio nekakav genocid 1999. godine.

Srpska radikalna stranka bi volela da podseti da jedini genocid koji se desio na ovim prostorima jeste genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, koji se desio pod pokroviteljstvom Nemačke.

U pitanju je diplomata koji predstavlja zemlju koja je imala politiku „sto za jednoga” tokom okupacije i koja je učestvovala u agresiji nad Srbijom, odnosno nad Saveznom Republikom Jugoslavijom 1999. godine. Tom prilikom za 78 dana je poginulo oko 2.500 ljudi,naneta je šteta u iznosu većem od 100 milijardi dolara.

Dakle, smatramo da režim u Srbiji – predsednik Vučić, premijerka Brnabić, Vlada Srbije – treba da uskrati gostoprimstvo, da mu se ostavi rok od 24 sata da napusti Srbiju i da se diplomatska nota u vidu demarša pošalje Nemačkoj, kako bismo pokazali da nikome ne dozvoljavamo da vređa naše dostojanstvo, pogotovo licemernim izjavama diplomate koji predstavlja Nemačku, koja je bila jedan od kolovođa bombardovanja Srbije.

Izvolite, ukoliko imate nekihpitanja. Ukoliko ne, hvala vam.

https://www.youtube.com/watch?v=r21xvW8dqiE

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM