Konferencija za novinare, 8. februar 2018. godine

Miljan Damjanović: Poštovani novinari, godinama unazad govorimo da pritisci koji dolaze iz Evropske unije, iz raznih zapadnih ambasada, od država članica NATO pakta imaju jedan jedini cilj uništavanje i rasparčavanje Srbije.

Podsetimo se: još od vremena kada su učestvovali u raspadu Savezne Federativne Republike Jugoslavije, a zatim kad su usledili monstruozni napadi i bombardovanje Srbije 1999. godine, još od tada smo govorili da se sile Atlantskog pakta neće zaustaviti sve dok ne rasture Srbiju, sve dok nam ne otmu Kosovo i Metohiju, Vojvodinu, Rašku oblast! Upozoravamo stalno da svi režimi od 5. oktobra na ovamo ne rade u nacionalnom interesu, u interesu naše zemlje. Odmah iza 5. oktobra smo govorili da je jedini cilj Srbije, koji mora da bude uspostavljen integracija sa Ruskom Federacijom.

Juče smo dobili i potvrdu takve naše politike, potvrdu našeg opravdanog strahovanja Johanes Han, evropski komesar za proširenje, juče je i javno saopštio Aleksandru Vučiću sve ove naše zebnje, a to je da ukoliko želimo da postanemo punopravni član Evropske unije moramo da se odreknemo Kosova i Metohije, moramo da predamo Hrvatskoj 10.000 hektara zemlje na levoj obali Dunava i da joj isplatimo 40 milijardi evra na ime ratne odštete, kao i to da moramo da zavedemo sankcije Ruskoj Federaciji. Ovo su i osnovni razlozi zbog kojih Srbija nikako ne sme da postane član Evropske unije!

A s druge strane, podsećamo i Aleksandra Vučića i Vladu Republike Srbije, da u preambuli Ustava Republike Srbije stoji da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.S druge strane,nisu slučajne nedavne izjave raznih političara koji su se ponovo setili određenih problema Bošnjaka i Raške oblasti, kao i izjave predstavnika Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji su odmah negativno reagovali na predlog Srpske radikalne stranke da se Humanitarni Rusko-srpski centar otvori i u Vojvodini. Ni manje ni višetaj su predlog potpisali građani, njih preko 30.000 je potpisalo, a predala ga je Srpska radikalna stranka.

Ono što je zadatak Srbije i zadatak ovog režima ova vlast mora da prestane da sedi na dve stolice, kao što smo i tražili i upozoravali sve ovo vreme da ova vlast mora da prestane da sedi na dve stolice. Takva politika nam je donela samo nepravdu i kao što vidite, isključuje se više mogućnost i vojne neutralnosti i tu smo bili u pravu kada smo zastupali politiku da pored ekonomske i političke integracije sa Ruskom Federacijom, mi moramo pristupiti Odboru za kolektivnu bezbednost, ODKB, koji predvodi Ruska Federacija, jer je to jedini način da se zaštiti teritorijalni integritet Republike Srbije.

Gospodinu Johanesu Hanu poručujemo da ta priča da ćemo doći 2025. do vrata Evropske unije niti će do toga doći, niti mi to možemo, niti to želimo, a prevashodno zbog same činjenice što mora da se poštuje Ustav Republike Srbije, moraju da se poštuju interesi srpskog naroda gde god oni živeli.

Mi očekujemo da će se režim, koji predvodi Aleksandar Vučić, dozvati pameti i da je ovo pravi trenutak da se prekine ova pogubna politika stremljenja,kao i ovaj strmoglavi put ka Evropskoj uniji.Ovo je pravi momenat da se okrenemo bratskoj Ruskoj Federaciji.

Mi smo imali toliko za danas. Izvolite, ako imate nekih pitanja. Hvala vam što ste prisustvovali.

Komentari

0 KOMENTARA