Konferencija za novinare Srpske radikalne stranke, 1. jul 2021. godine

Aleksandar Šešelj: Dame i gospodo, Srpska radikalna stranka zahteva da se Gordana Čomić smeni sa mesta ministra za društveni dijalog, ljudska i manjinska prava. Smatramo da neko ko propagira nešto što je u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije ne sme da bude deo izvršne vlasti u Republici Srbiji.

Podsetiću vas da smo juče videli izjave Gordane Čomić koja, uprkos tome što se veliki deo vladajuće koalicije izjasnio da neće prihvatiti Zakon o istopolnim zajednicama i da neće glasati za njegovo donošenje, od tih najava ne odustaje. Gordana Čomić je neko ko u Srbiji nema apsolutno nikakav legitimitet, budući da je bila deo predizborne koalicije koju je činilo 11 stranaka i pokreta, a koja je osvojila 0,9 procenata glasova na izborima. Onda smo videli svetski fenomen da u Srbiji, osim vanparlamentarne opozicije, imamo i vanparlamentarnu vlast. Imamo ministarstvo Gordane Čomić, kadrove Lige socijaldemokrata Vojvodine, kadrove nekakve Stranke moderne Srbije i još mnogo drugih stranaka koje su na izborima, njih 11, osvojile 0,9 procenata glasova.

Smatramo da nijedan član Vlade Republike Srbije ne sme da propagira bilo šta što je u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije i da to ne sme u Srbiji da se trpi.

Takođe, obavestiću vas da Srpska radikalna stranka nastavlja akciju prikupljanja peticije protiv donošenja Zakona o istopolnim zajednicama koju je do sada već potpisalo više desetina hiljada građana Srbije. To je jedan od pokazatelja šta srpski narod misli o takvoj inicijativi. Mi smatramo da nema mesta u našem sistemu, u našoj zemlji, za donošenje takvog zakona koji ne samo što je protivustavan, već je u suprotnosti sa društvenim stavovima većine građana Srbije i da Vlada Republike Srbije treba u što hitnijem roku da uputi predlog za razrešenje Gordane Čomić sa mesta ministra,jer je apsolutno neprihvatljivo da imamo nekog u vladi ko propagira antiustavne predloge, antiustavnu politiku.Zaista nije jasno kako tako nešto može u Srbiji da se trpi.

Podsetiću vas da je Gordana Čomić neko ko je u svojoj političkoj karijeri poznat po netoleranciji, poznat po totalitarnom pristupu na svim onim pozicijama na kojima se nalazila, da je to osoba koja je koordinirala izbacivanjem poslanika Demokratske stranke Srbije, oduzimanjem njihovih mandata, koja je zapamćena kao neko ko je, dok je vodila glavnu reč u Skupštini Srbije, najviše kazni uputila narodnim poslanicima, najviše poslanicima Srpske radikalne stranke, da je suspendovala iz rada narodne skupštine celu poslaničku grupu Srpske radikalne stranke i da je neko ko ne trpi drugačije mišljenje. Takođe, osoba koja se izuzetno licemerno i nemoralno ponaša, budući da je danas deo vlade koju je sastavio Aleksandar Vučić, za koga je u prošlosti govorila da je nacista. Funkcionere Srpske radikalne stranke, a Aleksandar Vućić je bio jedan od njih, nazivala je nacistama. Smatramo da takva osoba ne zaslužuje da bude na bilo kakvoj funkciji u Republici Srbiji.

Izvolite, ukoliko imate nekih pitanja. Ukoliko ne, hvala vam.

https://www.youtube.com/watch?v=522XBLXapv8

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM