Konferencija za novinare Srpske radikalne stranke ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu, 18. novembar 2019. godine

Novinarima se obratila Aleksandra Belačić, član Predsedničkog kolegijuma i narodni poslanik.

Aleksandra Belačić: Predstavnici Srpske radikalne stranke i danas su se okupili ispred zgrade Specijalnog suda za ratne zločine kako bi pružili podršku grupi od osmoro pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, kojima se sudi zbog navodnog ratnog zločina u mestu Kravica, kod Srebrenice, 1995. godine. 

Ne samo što su ovi ljudi kojima se danas sudi potpuno nevini, već i sami navodi iz optužnice ne odgovaraju činjeničnom stanju. Naime, u optužnici se navodi da je streljano 1.313 civila, dok je broj streljanih lica bio daleko manji i iznosi 317, a okolnosti pod kojima se ovo streljanje dogodilo veoma su specifične, s obzirom da se streljanje odigralo nakon što je jedan od zarobljenika oteo oružje pripadniku srpske policije i ubio ga. 

Predstavnici Srpske radikalne stranke redovno prisustvuju ovom suđenju kako bi podigli svest javnosti o ovom predmetu. 

Žao nam je što je ovaj proces uopšte pokrenut. Činjenica da se ovim ljudima sudi posle toliko godina i bez dovoljno dokaza predstavlja dokaz da je naše tužilaštvo pokleklo pod pritiskom tužilaštva Haškog tribunala. Nadamo se da će presuda biti oslobađajuća i da će sudsko veće zaključivati na osnovu raspoloživih pravnih činjenica.

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER