Protest povodom godišnjice NATO bombardovanja i izricanja sramne presude Radovanu Karadžiću, 24. marta 2019. godine

Prof. dr Vojislav Šešelj: Braćo i sestre, ovu konferenciju za štampu smo zakazali povodom 20. godišnjice divljačkog zločinačkog bombardovanja Srbije, srpskog naroda, ubijanja srpske dece, koju je proveo NATO pakt, vojni savez najreakcionarnijih zemalja sveta, agresorski pakt, koji je prvi put svoju zločinačku misiju iskalio nad Srbima Republike Srpske i Republike Srbije.

Mi nikada to ne možemo zaboraviti i nikada nećemo oprostiti. Nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlanjuje u tu zločinačku organizaciju, da nas te zveri sutradan usmeravaju da mi napadamo neke druge države i neke druge narode da bi bili podjarmljeni, da bi lakše bili opljačkani, da bi im ono što imaju što pre bilo razgrabljeno.

Ogromna većina zemalja članica NATO pakta u članstvu je i Evropske unije, zato mi nemamo šta da tražimo u Evropskoj uniji. U Evropskoj uniji su koncentrisani svi najgori srpski neprijatelji, svi oni koji su vekovima pokušavali da nas unište, da nas upropaste, da nas ostave bez države, bez identiteta, bez jezika i bez nacionalne svesti. Nemamo šta s njima da tražimo.

Postoji samo jedan put za Srbiju i srpski narod, a to je put na Istok, to je integracija sa Rusijom, to je vojni savez sa Rusijom i drugim prijateljskim zemljama takozvani ODKB, odnosno Odbor dogovora kolektivne bezbednosti. Samo to donosi sigurnost i sreću srpskom narodu i beskrajna ruska prostranstva. Rusko tržište je najveća nada za našu ekonomiju.

A šta mislimo o NATO, šta mislimo o Evropskoj uniji, to ćemo vam još jednom ovde plastično dočarati, ovde ćemo vam to pokazati. Samo se malo pomerite da slučajno nekog ne zapalimo.

Evo šta mislimo o Evropskoj uniji, još malo, ne štedi gorivo kad je Evropska unija u pitanju. Ovo mislimo o Evropskoj uniji. Da pazimo samo ove naše novinare, da ne stradaju novinari. Da izgori Evropska unija, a da novinari ne stradaju.

Daj sad da pokažemo šta mislimo o NATO paktu. Pazi megafon! Pazite, novinari!

Ovo mislimo o NATO paktu i želimo da što pre izgori, da ga nema. Čovečanstvu NATO pakt nije potreban.

Braćo i sestre, videli ste kakva je drakonska kazna izrečena Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom, bez ikakve dokazane krivice, za izmišljena krivična dela, za genocid koji nije postojao. Pitaju Aleksandra Vučića da se izjasni o toj presudi. On je odbio da se izjasni. Možda ne zna, možda mu treba objasniti, možda ga treba podučiti da nije bilo nikakvog genocida. I mi smo odlučili, u znak dobre volje, da mu članovi Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke, Ljiljana Mihajlović i Miljan Damjanović, uruče prvi i drugi tom moje knjige „U Srebrenici nije bilo genocida, da se uveri da ne može biti reči ni o kakvom genocidu. Drugi i treći tom, zapravo, da pročita i da vidi, a ne da sluša srpske neprijatelje i srpske izdajnike.

A šta ja mislim o onima koji kažu da je u Srebrenici bio genocid, napisao sam na mom Tviter nalogu.

Hvala vam, dame i gospodo. A sada, aktivisti i simpatizeri stranke, u potpunom redu i miru, da krenu pred Predsedništvo Srbije.

Hvala vam što ste se odazvali u ovolikom broju, gospodo novinari.

 

Izjava ispred Predsedništva Srbije, 24. mart 2019. godine

 

Miljan Damjanović: Kao što znate, Srpska radikalna stranka i njen lider, prof. dr Vojislav Šešelj, od prvog dana, od osnivanja, su se uvek zalagali za pravdu i istinu. Jedna od stvari kojom se manipuliše, ne samo u Srbiji, nego u čitavom svetu, i nažalost čak i u političkim krugovima, jeste da se u Srebrenici desio genocid. Ova literatura, ovo naučno delo koje je napisao prof. dr Vojislav Šešelj je sazdano u činjenicama da ni slučajno nema govora ni o kakvom genocidu. Možemo da govorimo da se desio neki zločin, ali genocid, i po svojoj definiciji, a i po međunarodnoj definiciji genocida, se nije desio.

Danas želimo da ovim putem ova dva toma koja su izašla, a uskoro će izaći i treći tom, odnosno prvi tom „U Srebrenici nije bilo genocida”, da predamo predsedniku države, Aleksandru Vučiću.

Ovim putem pozivamo sve te koji sebe nazivaju intelektualcima, naučnicima da izađu na TV duel javno dr Vojislavu Šešelju, da biraju televiziju i da raspravimo o tome, te stavimo jednom tačku da se u Srebrenici nije desio genocid. Kao što već znate, tražićemo i od Aleksandra Vučića i od Vlade Republike Srbije da se krivičnim zakonikom goni svako ko kaže da se u Srebrenici desio genocid.

Niko ne može naša buduća pokoljenja i naš narod da naziva genocidnim, a posebno ne oni koji su isporučili Radovana Karadžića, Ratka Mladića i sve druge srpske junake antisrpskom Haškom tribunalu. Te stogapozivamo i predsednika države da nam ne daje nekakve spinovane informacije na pitanje o Radovanu Karadžiću, da ne govori tada o ekonomiji i jačanju Srbije, nego da iznese jasan stav. Da li je stav istine ono za šta se zalaže Srpska radikalna stranka i njen lider, ili se stavlja u red onih koji, videli ste i na Tviteru, koji čak sa hvalospevima govore o tome da je osuđen srpski heroj Radovan Karadžić, koji je zajedno sa dobrovoljcima Srpske radikalne stranke i generalom Ratkom Mladićem branio sve Srbe.

Još jednom pozivam da prenesete i pozovete sve te naučnike, intelektualce, predstavnike političkih partija, koji govore suprotno od stavova Srpske radikalne stranke i autora ovog naučnog dela, da izađu na TV duel i biraju televiziju i vreme i dan, i ako to bude trebalo neka traje danima, ali jednostavno ova prevara već jednom mora da se završi, da se stavi tačka na to.

U Srebrenici se nije desio genocid. O svemu drugome možemo da razgovaramo.

Kosovo i Metohija su zauvek Srbija i Srpska radikalna stranka se nikada neće odreći svoje ideologije srpskog nacionalizma.

Hvala vam.

 

Službenik: Dobar dan.

Miljan Damjanović: Dobar dan, poštovanje, Miljan Damjanović.

Službenik: Idemo na službeni ulaz, tamo ćete predati poštu za predsednika. Pošto je danas neradni dan.

Miljan Damjanović: Da.

Službenik:Nećete moći da dobijete potvrdu o prijemu, to ćete moći u ponedeljak.

Miljan Damjanović: Dogovoreno. Kako vi kažete, mi poštujemo proceduru.

Hvala vam.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER