Radikali upozoravaju: na čelu Valjeva su politički diletanti i intereždžije!

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Valjevo upozorava javnost da je nedopustivo da Valjevom upravljaju politički diletanti, neodgovorni pojedinci i predstavnici vlasti koje zanima samo lični interes i privilegije.

– Naime, dan pred skupštinsku sednicu Grada Valjeva, održana je sednica Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose, da bi se na dnevnom redu našla tačka „utvrđivanje predloga rešenja o plaćenom odsustvu sekretara Skupštine grada Valjeva”. Sekretarka je plaćeno odsustvo tražila zbog polaska deteta u školu, na šta je zakonski imala pravo, a na to plaćeno odsustvo imaju pravo funkcioneri u jedinicama lokalne samouprave. Ono na šta valjevski radikali upozoravaju jeste neopravdana privilegija. Svi građani znaju kako se radi u opštini, ali i u skupštini. Predlozi koji su prošli komisije i odobreni su u Ministarstvu za lokalnu samoupravu Republike Srbije čekaju na izglasavanje više od pola godine. Rešenja o legalizaciji objekata su u radu po godinu dana, na šalterima uvek fali po jedan papir, a koriste se benefiti na koje ostali nemaju pravo. Pitamo se kako ostale majke đaka prvaka uspevaju da organizuju svoj rad po smenama u popularnim stranim izrabljivačkim firmama, sa polaskom svoje dece u školu. Verovatno kako moraju jer one ne da nemaju pravo na plaćeno odsustvo, već nemaju pravo ni na bolovanje jer ih može sačekati rešenje o otkazu – upozorava Željka Milićević, ispred Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Valjevo.

– Opštinski odbor Srpske radikalne stranke traži da se gradska vlast odrekne raznih privilegija koje ih stavljaju u povlašćen položaj u odnosu na ostale, jer niko od vas, gospodo koji ste na funkcijama i radite u lokalnoj upravi, to nije nasledio od tate, dede ili koga god. Do kada mislite da naplaćujete kiriju za stanove koji su izgrađeni iz donacija drugih evropskih zemalja i da tako ostvarujete dobit koju posle arčite na kojekve manifestacije raznih vrsta i dezena? Naplaćujete kiriju za nešto što ni naš grad, a ni državu Srbiju nije koštalo. Inače, već pomenuta sekretarka je i u ovoj čorbi mirođija. Ona ide na sastanke u Beograd, na kojima se predstavnik ministarstva izjasni da je rešavanje problema prebačeno u nadležnost lokalnih uprava, a lokalna uprava ne bi da reši to jer gubi fin iznos novca – zaključuju valjevski radikali.

– Ako se budete zapitali po čemu se mi, srpski radikali, razlikujemo, reći ću da je razlika drastična. Borba protiv javnih izvršitelja, protiv gej brakova, za očuvanje nacionalne svesti, a u Valjevu konkretno pojedinačna borba za svakoga ko nam se obrati sa nekim problemom. Reći ću da smo dosada to uspešno radili – smatra Željka Milićević.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM