Srbija u BRIKS-u je garancija povećanja životnog standarda naroda

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i kandidat za narodnog poslanika Aleksandar Šešelj obratio se medijima na konferenciji koja je održana danas, 9. novembra u centrali stranke. 

 Aleksandar Šešelj: Dame i gospodo, jedan od ciljeva Srpske radikalne stranke jeste da u ovoj predizbornoj kampanji ponudi građanima Srbije alternativni ekonomski program, usmeren na realno povećanje životnog standarda građana Srbije. Mi smatramo da je Srbija u jednoj vrsti ekonomske potčinjenosti još od trenutka potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, koji jednostrano primenjuje, odnosno jednostrano je ukinula carine na svu robu koja dolazi iz Evropske unije.

Iako je bilo puno dobrih poteza vlasti u prethodnom periodu, koje bi mi pohvalili, uključujući i potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa Narodnom Republikom Kinom, mi smatramo da za ekonomski razvoj, koji bi bio na dugi rok, Republika Srbija mora da se posveti domaćoj privredi, da razvija svoju nacionalnu privredu i da na najbolji način iskoristi sve šanse koje joj se pružaju; da ulaže u nacionalne kompanije, mikro, mala i srednja preduzeća, kako bi ona ne samo mogla da budu konkurentna na stranim tržištima, pre svega u partnerskim zemljama, u savezničkim zemljama Srbije kao što su Rusija i Kina, čija su tržišta ogromna, već i da ne dopustimo nikada da se u Srbiji ponavlja situacija da domaće kompanije zbog preferencijalnog statusa koji imaju stranci, zbog programa subvencija i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ne budu konkurentna na našem domaćem tržištu.

Mi smatramo da Srbija mora da promeni svoju spoljnopolitičku orijentaciju, da se okrene ka zemljama članicama BRIKS-a, sa glavnim ciljem da jednog dana postane prva evropska zemlja koja se pridružuje BRIKS-u. Smatramo da je to budućnost, da je to najrazvijeniji deo sveta, da je to najbogatiji deo sveta i da je to jedna vrsta integracija koja će u budućnosti samo još više da se širi. Srbija ima prijateljske, savezničke odnose sa svim zemljama osnivačima, organizacija je u ekspanziji i predstavlja zaista jednu veliku šansu da se Srbija iz ovog kolonijalnog položaja izvuče. To je ono na čemu ćemo mi insistirati.

Trudićemo se da građanima Srbije predstavimo naša rešenja u ovoj kampanji, obilazićemo Srbiju, održavaćemo skupove, mitinge, tribine, razgovaraćemo sa građanima Srbije i smatramo da ćemo naići na ozbiljnu podršku srpskog naroda na ovim izborima, sa ciljem da Srpska radikalna stranka posle ovih izbora, posle 17. decembra, bude stranka koja će učestvovati u izvršnoj vlasti sa namerom da sprovede svoj ekonomski i politički program. To znači da Srbija u BRIKS-u garantuje, odnosno da je to garancija da ne samo da ćemo čuvati naš teritorijalni integritet i suverenitet, naše savezničke odnose sa Rusijom i Kinom, da ćemo obezbediti opstanak Republike Srpske i odbraniti se od svih onih napada koji su danas u toku sa ciljem da se Republika Srpska likvidira, već ćemo raditi dugoročno na razvijanju nacionalne privrede, a samim tim i na povećanju životnog standarda svih građana Srbije.

Izvolite, ukoliko ima nekih pitanja. Ukoliko nema, hvala vam što ste došli. 

Link ka videu

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM