U Srebrenici nije bilo genocida

Aleksandar Šešelj: Dame i gospodo, mi srpski radikali se protivimobrutalnoj i antisrpskoj kampanji koja ima za cilj da nametne srpskom narodu krivicu za nekakav izmišljeni genocid u Srebrenici. To je jedno od najvažnijih pitanja našeg vremena, borba koju moramo da dobijemo. Ne smemo da pristanemo na to da se srpski narod i njegova slobodarska borba u Bosni i Hercegovini i stvaranje Republike Srpske zanemari, stavi u stranu i proglasi genocidnom. Mi ne negiramo da se 1995. godine u Srebrenici dogodio ratni zločin. Ali, negiramo i ne pristajemo da nam naši neprijatelji iz ratova devedesetih godina i Zapadne sile koje nisu prijateljski nastrojene prema srpskom narodu, nametnu krivicu za izmišljeni genocid, koja treba da delegitimizuje Republiku Srpsku, da dovede do unitarizacije Bosne i Hercegovine i Banja Luku utopi u jedinstvenu i unitarnu Bosnu i Hercegovinu, što su razlozi početka rata 1992. godine u Bosni i Hercegovini.

Protivimo se tome što Republika Srbija i dan-danas finansira određene nevladine organizacije koje se bave subverzilnim delatnostima i koje šire laži o nekakvom genocidu u Srebrenici. Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da se sve nevladine organizacije koje se finansiraju iz inostranstva i iz domaćih izvora, koje se bave antisrpskom propagandom, proglase po ugledu na Sjedinjene Američke Države kao agenti stranog interesa u našoj zemlji. Takođe, zahtevamo od Vlade Republike Srbije da od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zahteva da svi osuđeni Srbi, mahom nepravedno osuđeni u Haškom tribunalu, od kojih mnogi i dan-danas nevini u zatvorima širom Evrope izdržavaju svoje kazne, svoje kazne služe u svojoj zemlji, da svi koji su osuđeni budu prebačeni u Srbiju.

Pored toga, zahtevamo da zvanični Beograd već jednom prekine nekakve pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji pošto se, između ostalog, pored priznavanja secesije Kosova, pored zahteva da se uvedu sankcije Ruskoj Federaciji, od Srbije takođe traži da se saglasi sa lažima o događajima iz Srebrenice 1995. godine i da prizna da se na tom mestu desio nekakav genocid. To je nedopustivo i niko u ime srpskog naroda ne sme sa tim da se pomiri. Zvanični državni organi moraju da sprovode istragu o tome šta se dešavalo tokom rata u Bosni i Hercegovini između 1992. i 1995. godine, da utvrde šta su činjenice i šta je istina o svim događajima. Naravno, oni koji su počinili zločin i sa srpske strane moraju da odgovaraju, ali to svakako nisu ni Radovan Karadžić, ni Ratko Mladić, koji su potpuno nevini osuđeni u antisrpskom Haškom tribunalu. Mi smatramo da Republika Srbija mora da uloži mnogo veće napore da bi se suprotstavila tim lažima koje slušamo već 27 godina i toj antisrpskoj kampanji o izmišljenom genocidu u Srebrenici koja traje već 27 godina koja ima prvenstveni cilj da stavi žig genocidnosti na srpski narod, što je neprihvatljivo. Izvolite, ukoliko imate nekih pitanja. Ukoliko nemate, hvala što ste došli.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM