Vjerica Radeta: Milan Radoičić da se brani sa slobode!

 

Vjerica Radeta: Dobar dan.

Dame i gospodo novinari, Srpska radikalna stranka iznela je stav o događajima u Banjskoj još 24. septembra, kada su se tragični događaji i desili.

Mi smo podržali Srbe. Za nas su ti Srbi heroji. To su ljudi koji su ustali protiv tiranije, a ustanak protiv tiranije je legalan i legitiman u svakom društvu, u svakom sistemu i u svakoj državi. Taj stav smo izneli i pre nego što smo znali da je Milan Radoičić bio sa tom grupom i da je uopšte bio umešan u sve to.

Naravno, ni posle toga nismo promenili stav,  mislimo da je Milan Radoičić takođe heroj, kao i svi Srbi koji su tamo učestvovali, pogotovo Srbi koji su izginuli, na kraju krajeva kao i svi Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji. Mi srpski radikali mislimo da Radoičića nije trebalo hapsiti. Da dâ izjavu, to je svakako bilo u redu. Uostalom, njegov advokat je dan pre nego što je on uhapšen izašao u javnost sa saopštenjem i tvrdnjom da će Milan Radoičić da se odazove našim organima kad god bude pozvan da dâ izjavu o činjenicama koje su njemu poznate i pod tim uslovima i tim okolnostima svakako ga nije trebalo hapsiti. Ali zato sada podržavamo odluku Višeg suda u Beogradu, na osnovu koje je Milan Radoičić pušten iz pritvora i smatramo tu odluku apsolutno ispravnom i opravdanom. Očekujemo da Apelacioni sud potvrdi odluku Višeg suda i da Milan Radoičić ostane na slobodi. Ako ima razloga za neko gonjenje, da se brani sa slobode i naravno, da se više ne vraća u pritvor.

Nadamo se i opet apelujemo, zapravo, na sudije Apelacionog suda koje će se baviti ovim predmetom, ne, naravno, da utičemo na njihov rad, već suprotno, da ne podlegnu pritiscima sa nekoliko strana koji dolaze protiv Milana Radoičića, protiv Srba sa Kosova i Metohije, zapravo protiv srpskog naroda i srpske države generalno.

Otkad se saznalo da je Milan Radoičić bio u Banjskoj, toliko mrzitelja Srba i Srbije je podiglo svoj glas i toliko njih se javlja i u tim plaćeničkim medijima i na Tviteru, tu su se umešale i nevladine organizacije i neki političari, dakle, opšta histerija. Vrhunac je možda ovo što se pre neki dan desilo, što je, mislim na Tviteru, Pavle Grbović koji je, nažalost, narodni poslanik, napisao da je Banjska regrutni centar za terorizam i za naoružavanje Srba.

Dakle, mi moramo svi skupa da u ovakvim situacijama, kad kažem mi mislim pre svega na Srbe, a i ostale lojalne građane Srbije, u ovakvim situacijama moramo pokazati jedinstvo. Moramo pokazati da nam je država ispred svega, kao što je država ispred svega bila i ovim herojima koji su poginuli u Banjskoj i svim Srbima, ponavljam, koji tamo žive.

Sasvim očekivano, Zapad je stao na stranu šiptarskih terorista. Njih nazivaju nekakvim legalnim vojnicima, policajcima, što svakako nisu, a izginule Srbe nazivaju teroristima, pa onda sad prete nekakvim sankcijama i tako dalje. Mi moramo da budemo apsolutno iznad toga, mi kao narod i mi kao država. Kada kažem država, onda mislim na državno rukovodstvo i verujemo, zaista, da će pre svega predsednik Republike, a onda i ostali, predsednik Vlade i ostali državni funkcioneri da ostanu čvrsto pri stavu da će se svim silama boriti za Kosovo i Metohiju u sastavu Republike Srbije i da će se pružati sva moguća podrška Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji. To je stav Srpske radikalne stranke od početka, nismo ga menjali.

Žao nam je što su se desile ove tragedije, što su se desile ove pogibije, nadamo se da toga neće biti. Ni sada mi nismo bili uzrok ni krivci za to. Ali, s druge strane, plašimo se, ukoliko Zapad ne ukroti Aljbina Kurtija, a oni to mogu ako hoće, a samim sadašnjim reakcijama, posle ovog događaja u Banjskoj pokazuju zapravo da oni neće, nego da njima jeste interes sve to što se dešava dole i to što zapravo podržavaju Aljbina Kurtija i njegovu suludu, ludačku, bolje reći, politiku i to sve što on radi. Dakle, ako ga ne ukrote, nažalost, može se očekivati i novi neki ustanak i možda širih razmera, kada će država Srbija morati da reaguje na način na koji se u takvim situacijama reaguje.

S druge strane, postoji bojazan da će ovakvim njegovim ponašanjem, ovakvim incidentima i tim svakodnevnim incidentima koje trpe Srbi na Kosovu i Metohiji  doći do toga da će Srbi polako početi da se iseljavaju. To takođe država Srbija ne sme da dozvoli. Naravno, ne govorim ja sad odavde iz Beograda kako neko mora da ostane da živi na Kosovu i Metohiji, to je izbor tih hrabrih, časnih Srba koji tamo žive i mi moramo samo da im budemo podrška u svakom smislu te reči u toj njihovoj hrabroj i odvažnoj odluci.

Mi smo imali toliko, ako imate pitanja, izvolite. Ako nema pitanja, hvala što ste došli.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM