Aleksandar Šešelj: Radikali ne prisustvuju sednici – u skupštinskoj sali sa ministrima samo su poslanici vladajuće većine!

Poslanici Srpske radikalne stranke ne prisustvuju sednici na kojoj članovi Vlade Srbije odgovaraju na pitanja poslanika jer, kako je rekao narodni poslanik i potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, oni ne žele da učestvuju u simulaciji parlamentarizma".

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da rad u plenumu kada treba da se odgovara na pitanja poslanika ne liči na sednicu nego na naprednjački kongres.

Šešelj je ukazao da za tri godine poslednjeg četvrtka u mesecu radikali nisu ni jednom dobili priliku da postave pitanja i da danas nisu ni želeli da dođu na red samo zato što niko drugi od poslanika, osim poslanika vladajuće većine, nije prisutan.

Mi ne želimo u tome da učestvujemo. Zahtevamo da se promeni Poslovnik koji je donela prethodna vlast, a kojeg ni naprednjaci ne menjaju. Mi želimo da se uvaži naš poslanički klub koji broji 22 poslanika i drugi je po veličini, a ne da učestvujemo u radu samo zato što nema nikoga u sali, rekao je Šešelj.

Na sednici, koja je počela u 16.00 časova i trajeće do 19.00 časova, učestvuju samo poslanici vladajuće većine.

Komentari

0 KOMENTARA