Aleksandar Šešelj: Srbija nikad neće biti u frontu protiv Rusije!

Jalta – Na poziv Saveta Federacije, Federalne skupštine Ruske Federacije, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Aleksandar Šešelj je učestvovao na Petom međunarodnom humanitarnom Livadijskom forumu na Jalti. Forumom je predsedavala Valentina Matvijenko, predsednik Saveta Federacije.

U svom obraćanju Šešelj je istakao da Srbija nije uvela sankcije Rusiji koja štiti teritorijalni integritet Srbije:

„Rusija štiti teritorijalni integritet Srbije i pomaže Srbiji u borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Srbija je jedina zemlja na Balkanu koja nije uvela sankcije Rusiji i nikada neće biti u frontu protiv Rusije. Saradnja između naših zemalja razvija se, prvenstveno u energetskoj i vojnoj sferi, a sve više i u sferi kulture i ekonomije. Naša dva naroda vezuje slovensko poreklo, naša vera, istorija i kultura. Već 19 godina od obojene revolucije u Beogradu na Srbiju se vrše pritisci da se odvoji od Rusije, ali neuspešno. Rusija i Srbija su iskreni saveznici“. 

Šešelj je dodao da se Srpska radikalna stranka zalaže za otvaranje srpsko-ruskog humanitarnog centra u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i za dodeljivanje diplomatskog statusa pripadnicima tog centra.

„U Srbiji radi srpsko-ruski humanitarni centar, koji je imao veliku ulogu u spasavanju ljudi u Srbiji od poplava i požara. Stranka koju predstavljam, Srpska radikalna stranka, aktivno se zalaže za otvaranje još jednog takvog centra, u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, i za dodeljivanje diplomatskog statusa pripadnicima tog centra. Krajem godine će se u Srbiji formirati ogranak udruženja Prijatelji Krima, sa ciljem popularizacije i afirmacije ruskog Krima i organizacije ekonomske i kulturne saradnje“, naglasio je Šešelj i istakao da na Krimu boravi već četvrti put i da se u Rusiji oseća kao kod svoje kuće.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER