Aleksandar Šešelj: Uvesti mere reciprociteta prema Crnoj Gori

Srpska radikalna stranka zahteva od Vlade Republike Srbije da što pre uvede mere reciprociteta prema Crnoj Gori.

Ukoliko je crnogorski režim spreman da nastavi progon srpskog naroda u Crnoj Gori, da im pokazuje kako Srbima u Crnoj Gori nije mesto, Vlada Srbije mora da uvede mere reciprociteta, ako oni već zabranjuju srpski jezik i pismo, diskriminišu Srbe kod zapošljavanja u javnom sektoru, zabranjuju okupljanja, zabranjuju i kažnjavaju pojavu srpske zastave, ukoliko pokušavaju da otmu srpsku zastavu i njenu imovinu u Crnoj Gori, kazao je narodni poslanik i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj na konferenciji za medije u holu Narodne skupštine Srbije.

On je dodao da se Srbima zabranjuje ulaz u Crnu Goru, kako je naveo, čak i onima koji su tamo rođeni.

Mi treba da odgovorimo merama reciprociteta, pa da na primer vlast u Srbiji zabrani Predsedništvu, Glavnom odboru DPS-ai saradnicima predsednika Crne Gore Mila Đukanovića ulazak u Srbiju. Da pokažu na taj način ozbiljnost. Da se i oni malo zabrinu kada više ne mogu da priđu svojim stanovima, pa i svom biznisu po Srbiji, ocenio je Šešelj.

On je podsetio da je Vlada Srbije uputila diplomatsku notu Vladi Severne Makedonije povodom poštanske marke na kojoj je bila mapa Nezavisne države Hrvatske, i dodao da je to način diplomatske komunikacije, dok izostaje adekvatna reakcija povodom aktuelnih hapšenja sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Šest meseci, šta se sve dešava u Crnoj Gori, a na to se ne reaguje!? Šta još treba da se desi da bi Beograd nešto preduzeo!”, istakao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se i u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija razgovara o tome.

https://www.youtube.com/watch?v=4OHuGMOfOig

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER