Bahati pančevački naprednjaci se igraju opštinskim budžetom i svim poreskim obveznicima

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Pančevo upozorava javnost na krajnje sumnjiv tok izvođenja radova u Banatskom Novom Selu i drugim naseljenim mestima u opštini Pančevo, imajući u vidu da su primećene velike nepravilnosti i odstupanja u realizaciji predviđenih projekata, a time je posledično doveden u pitanje i pravilan i ravnomeran utrošak budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu.

„Zašto je u konkursnoj dokumentaciji prvobitna širina puta od 5 metara u februaru 2020. godine, izmenjena na 4,2 metra? Ko je taj koji je sebi dao za pravo da napravi te izmene i na osnovu čega? Zašto nije ispoštovana projektna dokumentacija Mesne zajednice Banatsko Novo Selo za pet asfaltiranih ulica – asfaltiranih, a ne “rehabilitovanih”, kako se vodi u dokumentaciji? Rehabilitovana je samo jedna ulica, Crepajska, koja je već imala asfalt. Zašto se posle pobune građana išlo na različito proširenje asfalta, kada se zna da je u Banatskom Novom Selu standard 5 metara? A da je to izvodljivo, dokaz su prethodni projekti. Stvoreni su problemi oko mimoilaženja zbog širine puta. Posebno usled toga što je to razvijeno poljoprivredno selo čiji su poljoprivrednici opremljeni najsavremenijim mašinama koje zauzimaju celu širinu tih, tako suženih puteva. Pored toga, nemoguće je odvijanje normalnog saobraćaja, posebno u Železničkoj ulici, u kojoj se nalazi i privredni objekat u koji se dovoze velike količine veštačkog đubriva i u koji je neizvodljivo skretanje bez silaženja sa puta, što ujedno izaziva i oštećenja na kolovozu zbog tereta kamiona, a sam put nije predviđen za teretni saobraćaj”, rekao je Slobodan Mrđen, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Pančevo i odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Pančeva.

Srpska radikalna stranka podseća pančevačke naprednjake da su građani prvo iskoristili svoje pravo i obratili se organima gradske uprave, a imajući u vidu da odgovori nisu usledili, oni najavljuju da je njihov sledeći korak da iskoriste zakonsko pravo žalbe.

„Osim u Banatskom Novom Selu, razlike u dimenzijama asfalta primetne su i u Glogonju, kao i u Banatskom Brestovcu. Ulica 1. maja u naseljenom mestu Glogonj je uža u odnosu na Mlinsku ulicu. Slučaj u Brestovcu takođe deli sudbinu žitelja pomenutih naseljenih mesta, jer su i tu pojedine ulice uže od 4 metra, tako da ni tu nije ispoštovan ni zakonski minimum. Predstavnici gradske vlasti, svi smo svedoci da je privredni razvoj sela potpuno zamro i utihnuo! Vaša deviza o ravnomernom razvoju svakog dela naše opštine predstavlja običnu floskulu, a ne imperativ, što za posledicu ima produbljivanje jaza između naseljenih mesta i urbanog dela naše opštine! Kada već niste u mogućnosti da ponudite kvalitetan program privrednog razvoja i zdrave održivosti tih naseljenih mesta, bar se udostojite toliko da unesete radost življenja kod stanovnika ovih naših sela, asfaltirajući njihove ulice i puteve na jedan kvalitetan način, koji će biti primeren  stvarnoj projektno-tehničkoj dokumentaciji u pogledu normi i predviđenih standarda. Toliko bar zaslužuju“, zaključio je Mrđen, dodavši da će radikali učiniti sve da ovu pljačku poreskih obveznika i svih Pančevaca isteraju na čistac.

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM