Dan oslobođenja grada Kruševca

Kruševac danas obeležava 77 godina od oslobođenja grada. Tim povodom danas će se, kao i prethodnih godina, u našem gradu veličati oni koji najmanje imaju zasluge za oslobođenje grada, dok istinske borce za oslobođenje grada danas niko neće ni pomenuti. 

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Kruševac već godinama unazad insistira da se istinskom borcu za oslobođenje grada, četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću, podigne spomenik, ali je taj predlog odbijen. Nakon toga, mi smo započeli akciju prikupljanja potpisa za podizanje spomenika vojvodi Keseroviću. Peticiju je dosada potpisalo više od 1.000Kruševljana. To je pravi pokazatelj da naši sugrađani znaju pravu istinu o tome ko su istinski junaci i borci za slobodu.

Povodom Dana oslobođenja grada, predsednik Rasinskogokružnog odbora Srpske radikalne stranke Dejan Marinković čestitao je sugrađanima današnji praznik i tom prilikom poslao poruku: „Svesni smo da je ova borba za istinu, borba koju već dugi niz godina vodimo rame uz rame sa vama. Znam da vas boli nepravda. Oseća se u vazduhu da se bliži dan kada će zasijati, kao svetionik slobode, veličanstveni spomenik našem junaku vojvodi Keseroviću. Izborili smo rehabilitaciju, nećemo se zaustaviti dok se istina ne prizna i pravda ne zadovolji. Izdržaćemo, uspećemo, pobedićemo. Istina je na našoj strani. Naše jedinstvo i istrajnost u ovoj borbi su naši najveći aduti. Srpska radikalna stranka odoleva i prkosi ovom teškom vremenu. Dok god postojimo, ima ko da čuva interese naših građana”.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali naš predlog i potpisali peticiju, uz obećanje da ćemo nastaviti borbu da se srpski junaci i borci za slobodu nikada ne zaborave, a sugrađanima čestitamo Dan oslobođenja grada.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM