Žrtve NATO bombardovanja obavezuju Srbiju da se ne pomiri sa onim što nameće SAD

Delegacija Srpske radikalne stranke na čelu sa zamenikom predsednika Aleksandrom Šešeljem danas je položila venac kod Spomenika deci stradaloj u NATO agresiji u beogradskom parku Tašmajdan. Šešelj se okupljenim medijima obratio sledećim rečima:

„Srpska radikalna stranka se danas polaganjem venaca seća pre svega svih žrtava NATO agresije 1999. godine na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Srpski narod je bio prva žrtva američkog imperijalizma u Evropi i prva žrtva NATO pakta i čitava aktivnost NATO pakta iz 1995. i 1999. godine govori da to nije nikakav odbrambeni savez, jer NATO pakt je za tih pedeset godina postojanja vodio rat isključivo protiv srpskog naroda.

U toj agresiji je poginulo više od dve i po hiljade ljudi, načinjeno je više od sto milijardi dolara materijalne štete, posledica te agresije je da je deo teritorije Republike Srbije i dan danas pod američkom, pre svega, ali i NATO okupacijom. Sve žrtve bombardovanja, sve žrtve NATO agresije 1999. godine, sva deca koja su poginula u tom zločinačkom ratu, danas nas obavezuju da se nikada ne pomirimo sa onim što nam nameću pre svega Sjedinjene Američke Države, da nikada ne priznamo da je Kosovo i Metohija nešto drugo osim deo teritorije Republike Srbije, nikada da se ne ponizimo da pristanemo da budemo sluge NATO pakta, koji bi nas eventualnim članstvom Srbije koristio na onaj način na koji je nacistička Nemačka koristila ostale evropske narode koji su bili i pod Staljingradom i u frontu protiv Rusije iz 1941. godine. Danas je NATO pakt moderna nacistička Nemačka, sa istim principima, sa istim ciljevima i takav stav je nešto na šta nas, pre svega, obavezuju žrtve zločinačke NATO agresije, ali i svi oni koji su zbog posledica delovanja osiromašenog uranijuma kojim su Sjedinjene Američke Države i NATO pakt bombardovali Republiku Srbiju, i dan danas žrtve istog tog rata.“

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM