Deponije smeća – pravo lice naprednjačke vlasti u Smederevskoj Palanci!

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Smederevska Palanka podseća javnost na još jedan ozbiljan komunalni problem u našoj opštini, za koji, po svemu sudeći, naprednjačka vlast niti ima, niti traži rešenje. „Mini-deponije“, kako se ove hrpe smeća popularno nazivaju među građanima, nalaze se svuda, na prilazu gradu, na javnim površinama, u selima, pa čak i na privatnim posedima!

 „Postavljamo pitanje – kada naprednjačka vlast planira da reši ovaj gorući komunalni problem u našoj opštini i na koji način? Firma koja se bavi odnošenjem smeća u zimskom periodu menja režim rada i, umesto na nedelju dana, smeće se odvozi svake druge nedelje. U pojedinim selima, za dolazak kamiona koji bi odneo smeće mora da se moli i da im se obraća pisanim putem! Inače, ova firma je jedno od onih preduzeća koja svoja potraživanja najčešće naplaćuje putem privatnih izvršitelja, bez ikakve tolerancije prema socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. A oni su sve, samo ne ažurni kada je pružanje usluga odnošenja smeća u pitanju. Našem opštinskom odboru obraćali su se građani koji su bili prinuđeni da plaćaju uslugu iznošenja smeća, iako nisu dobili posude u koje bi smeće odlagali. Imamo sela na teritoriji naše opštine koja imaju svega dva ili tri kontejnera na celoj svojoj teritoriji, pa postavljamo pitanje koliki prihod ta firma ostvari iz tih sela, jer se  svim meštanima sela naplaćuje usluga odnošenja smeća, a koliki rashod ima za pražnjenje tri kontejnera. Efekat takvog načina poslovanja pomenute firme ogleda se u ovolikoj količini otpada po gradu i velikom nezadovoljstvu građana“, ukazala je Tamara Gajić, predsednik Pomoravskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke, na veliki problem sa kojim  se građani suočavaju.

    Srpska radikalna stranka upozorava da, iako postoje nesavesni pojedinci kojima je lakše da otpad bace pored polupraznog kontejnera ili da kesu izbace pored puta, opštinska vlast mora da preuzme odgovornost za deponije koje se našom opštinom šire poput pečuraka posle kiše. Nesavesno ponašanje pojedinaca ne sme biti izgovor firmi u čijoj je nadležnosti rešavanje ovog problema da svoj posao ne radi kako treba, iako je za to debelo plaćena novcem iz budžeta svih građana Smederevske Palanke!

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM