Domaći privrednici propadaju zbog Kovida 19, a država daje strancima milione

Srpska radikalna stranka se decenijama zalaže za pravičnu i ekonomski opravdanu pomoć srpskoj privredi i suprotstavlja se nerazumnom i neselektivnom subvencionisanju stranih kompanija.

Od nekadašnjih 10.000 evra za svako, često nerealizovano, radno mesto, Vlada Republike Srbije došla je do neverovatnih 150.000 evra, što predstavlja rasipnički i nedomaćinski odnos prema sredstvima državnog budžeta.

Srpski radikali podsećaju da strane kompanije pored basnoslovnih novčanih iznosa od Republike Srbije ili lokalnih samouprava dobijaju bez naknade građevinsko zemljište i priključke na komunalnu infrastrukturu.

Činjenica je da jeprisustvoKovida 19 već ostavilo ozbiljne posledice na srpsku privredu, a da nas tek čekaju masovni otkazi zaposlenih u granama privrede čiji je rad paralisan zbog mera koje su posledica tog virusa. O tome Vlada Republike Srbije mora da vodi računa.

Srpska radikalna stranka predlaže Vladi da prekine sa bahatim razbacivanjem novca stranim kompanijama i da ta sredsta usmeri na zaštitu domaće privrede i zaposlenih u delatnostima koje su posebno ugrožene, koji sa zebnjom iščekuju otkaze i sa razlogom brinu kako će prehraniti porodicu i školivati decu. Država mora učiniti sve da se od zaposlenih vrednih ljudi, propustima režima, ne prave socijalni slučajevi.

Zaposleni u ugostiteljstvu, turizmu i drugim sličnim delatnostima već su na ivici egzistencije. Pokušaji države da im pomogne preko poslodavaca nije dala rezultate, pa je potrebno da država, uz odgovarajući program, direktno pomogne tim radnicima. Kada bi samo deo sredstava koja se daju strancima bio podeljen ovim ljudima, povećao bi se broj malih i srednjih preduzeća, što bi bila višestruka korist za državu i narod.

Srpski radikali predlažu da lokalne samouprave, koje su vlasnici poslovnih prostora u kojima se obavljaju delatnosti koje zbog Vladinih mera ne mogu da posluju, trajno otpišu naknadu zakupa za vreme trajanja mera, kao i da im se otpišu svi dugovi nagomilani u toku mera izazvanih Kovidom 19.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM