Dosta je bilo naprednjačkih obmana u opštini Krupanj

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Krupanj obaveštava javnost da će se u narednom periodu redovno oglašavati putem konferencija za medije i saopštenja. Srpska radikalna stranka je jedina koja će u opštini Krupanj dići glas protiv svake nepravilnosti u radu vladajuće većine, a za svaku grešku ili štetu nanetu opštinskom budžetu i građanima pozivaćemo nadležne institucije na odgovornost.

„Kako bi došli do uvida u ključne opštinske odluke, podneli smo zahteve za uvid u postojeću projektnu dokumentaciju za infrastrukturne projekte, dokumentaciju o broju zaposlenih u 2019. i 2020. godini, kao i o sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi i javnim preduzećima. Tražene informacije dobili smo u za to zakonski predviđenom roku, ali brojke koje su nam dostavljene ne poklapaju se sa brojkama u materijalu koji je dostavljen za sednicu Skupštine opštine koja je održana krajem novembra. Tada smo opštinskoj vlasti postavili pitanje koji su podaci ispravni, a kako nismo dobili usmeni odgovor, očekujemo bar naknadni, u pisanoj formi“, objasnili su u Opštinskom odboru Srpske radikalne stranke Krupanj.

„Šta se dešava sa završetkom radova na lokalnim putevima L 11 i L 17? Odgovori koje smo za sada dobili su neodređeni i nepotpuni. Možda najznačajnije pitanje odnosi se na izvore finansiranja realizovanih infrastrukturnih i drugih projekata i projekata čija je realizacija u toku, jer predstavnici vladajuće većine, tačnije iz Srpske napredne stranke, u svakoj prilici, pa i na pomenutoj sednici, govore da su oni kao Srpska napredna stranka zaslužni za svaki od pomenutih projekata. S obzirom na to da postoje samo dva izvora finansiranja – iz budžeta opštine Krupanj i budžeta Republike Srbije, takve dezinformacije dovode u zabludu stanovnike opštine Krupanj. Postavljamo pitanje da li je u realizaciju ovih projekata utrošen novac iz donacija Srpske napredne stranke, novac njenih funkcionera ili članova, kada svojataju svaki od ovih projekata. Odgovor zamenika predsednika opštine na sednici Skupštine na ovo pitanje bio je negativan. Takva sredstva ne postoje, pa samim tim nisu ni mogla biti utrošena na realizaciju bilo kog projekta. Mi, srpski radikali, očekujemo da predstavnici vladajuće većine iz Srpske napredne stranke upute izvinjenje stanovnicima opštine Krupanj, jer su ih tokom dužeg vremenskog perioda dovodili u zabludu“, zaključila je Aleksandra Damnjanović, predsednik Opštinskog odbora Krupanj Srpske radikalne stranke i dodala da javašluku i lažnim obećanjima treba stati jednom za svagda na kraj.

Ovim putem pozivamo sve nezadovoljne građane opštine Krupanj da nam se priključe u borbi za bolji i dostojanstveniji život u Rađevini, tako što će nam dostavljati informacije o svim nepravilnostima u svom okruženju ili se lično obratiti javnosti na našim konferencijama za medije. Trudićemo se da svaki problem kroz odborničko delovanje iznesemo za skupštinskom govornicom. Pored skupštinskih aktivnosti, radimo i radićemo na jačanju i podmlađivanju našeg opštinskog odbora. Pozivamo sve koji dele naše stavove, principe patriotizma i ideologiju srpskog nacionalizma, koji vole Srbiju i Rađevinu, da nam se priključe da odbranimo našu postojbinu od negativnih uticaja koji za posledicu imaju ekonomsku i demografsku katastrofu.

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM