Dr Šešelj: Milutinu Jeličiću Jutki sam ponudio članstvo u Srpskoj radikalnoj stranci i kandidaturu na izborima

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je danas da je bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje nekadašnje saradnice, ponudio članstvo uSrpskoj radikalnoj stranci i predsedničku kandidaturu.

Ponudio sam mu da postane član Srpske radikalne stranke i da bude naš kandidat na sledećim izborima, ali on još malo okleva. Videćemo uskoro, nama bi to odgovaralo“, rekao je Šešelj odgovarajući na novinarsko pitanje nakon današnjeg suđenja u Osnovnom sudu u Kruševcu.

On je kazao da na suđenja Milutinu Jeličiću Jutki dolazi kako bi sprečio dolazak predstavnika američke ambasade.

Na prvo ročište su oni došli, a kada sam to video rekao sam da moram i ja da dođem. Kada sam odlučio da dođem, oni su odustali. Ja sam brana protiv direktnog američkog uplitanja u ovaj proces. Zašto su oni dolazili, kojim povodom?“, upitao je drŠešelj.

Naveo je da bi u tom procesu, čak i kada bi okrivljeni bio oglašen krivim, mogla da mu se kao maksimalna izrekne novčana kazna od 150.000 dinara, upitavši i da li je to razlog da dva predstavnika američke ambasade dolaze na suđenje.

Odgovarajući na pitanje o ishodu suđenja, dr Šešelj je rekao da očekuje oslobađajuću presudu jer sud nema na osnovu čega da osudi Jeličića jer ne postoji nikakvo biće krivičnog dela.

Komentari

0 KOMENTARA