Rusi dodelili Dr Šešelju Orden za unapređenje međunarodnih odnosa Krima

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj ponovio je danas u Ruskom domu na Međunarodnoj konferenciji Beogradski dijalog: za konstruktivne odnose sa Rusijom – da je Srpska radikalna stranka priznala Krim kao sastavni deo Rusije, da je to pokazatelj da su srpski radikali dostojno negovali prijateljstvo i bratstvo sa Rusijom i dodao da se iskreno bore za međunarodno priznanje Krima kao sastavnog dela Ruske Federacije.

Dr Šešelju je tom prilikom dodeljen Orden za unapređenje međunarodnih odnosa Krima.

„Za nas srpske radikale, kao i sve srpske patriote, Srbija je otadžbina, a Rusija je majka. Mi podjednako volimo otadžbinu Srbiju i majku Rusiju. Da nije bilo Rusije, naš narod bi večito ostao i nestao u turskom ropstvu“, kazao je dr Šešelj i dodao da je posle pet vekova turskog ropstva Rusija pomogla Srbiji da obnovi državu i da kad god nam je bilo najteže, na rusku pomoć smo mogli računati.

On je kazao da je devedesetih godina prošlog veka Rusija bila slaba, bespomoćna, na kolenima, a da je u tom periodu srpski narod opet stradao.

„Mi nismo klonuli duhom, mi smo znali da Rusija ne može večito ostati na kolenima. I dočekali smo trenutak da je Rusija opet velika, moćna i to jača u nama samopouzdanje i odlučnost u borbi da zaštitimo srpske nacionalne interese“, naglasio je dr Šešelj.

Dr Šešelj je istakao da ga je obradovala vest da je narod Krima na referendumu sa ogromnom većinom glasova doneo odluku da se vrati u okrilje majke Rusije.

„Mi želimo da se i Srbija ubrzano integriše sa Rusijom, da uđe u sve oblike evroazijskih integracija, u Savez Rusije i Belorusije, u ODKB. To je politika naše partije, o kojoj mi otvoreno godinama govorimo“, rekao je dr Šešelj i dodao da se srpski radikali zalažu da Srbija napokon odlučno kaže da je Krim sastavni deo Rusije.

On je kazao da Srbi vole Ukrajinu i vole Ukrajince te da zato žele da se cela Ukrajina vrati u zagrljaj majke Rusije.

„Tamo žive naši ljudi, i ruski i srpski narod. Kada mi kažemo Rusi, mislimo i na Ukrajince i na Beloruse, a i na nas Srbe jer ceo Zapad u nama vidi male Ruse. Nećemo odustati od svoje državnosti, od suvereniteta, nacionalnosti, članstva u Ujedinjenim nacijama. Mi ćemo sačuvati naše istorijske tekovine, ali ćemo se čvrsto integrisati u neraskidivu vezu sa Rusijom“, zaključio je dr Šešelj.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER