Kragujevački radikali odgovaraju demokratama: Štitimo ime i ideologiju stranke

Gradski odbor Srpske radikalne stranke reagovao je na saopštenje kragujevačkog odbora Demokratske stranke. Prenosimo saopštenje:

Zbog stava da nećemo učestvovati u besmislenoj raspravi sa nesposobnim delom opozicije i kvazistrankom kao što je Demokratska stranka, ne želimo da komentarišemo sitna prepucavanja između njih i partija vlasti, ali ipak moramo da zaštitimo istinu, ime i ideologiju naše stranke.

U saopštenju GO Demokratske stranke u Kragujevcu je navedeno: „Tužna je činjenica da se ni za preko trideset godina, od kada je Srpska radikalna stranka osnovana u Srbiji, a danas u formi SNS-a gospodari životima građana ove zemlje, nije ni za milimetar odmakla od zarđale kašike i rečnika nedostojnog elementarne političke kulture.“

Povodom ove tvrdnje, GO Srpske radikalne stranke u Kragujevcu želi da iznese sledeće:

1. Srpska napredna stranka ne predstavlja formu Srpske radikalne stranke, jer je ona osnovana na fundamentalno drugačijem programu od programa i ideologije Srpske radikalne stranke.

2. Kvazidemokratska stranka je od svog osnivanja bila forma preko koje su zapadne sile i strane agenture oduzele suverenitet Republici Srbiji, kidnapovale srpske junake i izručivale ih u Hag, uništavale vojsku, privredu, pravosuđe i nacionalni identitet građana Republike Srbije.

3. Kvazidemokratska stranka je oduvek bila nedemokratska stranka, jer je njena kvazidemokratska borba na političkoj sceni bila zasnovana na hapšenju političkih protivnika iz opozicije, koji su bili realna opasnost da je smene sa vlasti. Tu pre svega mislimo na predsednika Slobodana Miloševića, koji je brutalno na Vidovdan kidnapovan i odveden u haški kazamat i na prof. dr Vojislava Šešelja, za koga je tadašnji predsednik kvazidemokratske stranke molio Karlu del Ponte da podigne optužnicu i odvede ga što dalje od Srbije. To verovatno, prema mišljenju kvazidemokratske stranke, predstavlja elementarnu političku kulturu u obračunu sa političkim neistomišljenicima.

4. Vi iz kvazidemokratske stranke i vaše kolege iz izdajničkog dela opozicije ste najveći stručnjaci u oblasti elementarne političke nekulture, a to ste jučerašnjim ponašanjem u Skupštini i pokazali svim građanima Republike Srbije.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM