„Kulturne” prevare u Kulturnom centru Novog Sada o trošku Novosađana

Srpska radikalna stranka upozorava javnost na „kulturne” prevare koje se već duže
vreme dešavaju u Kulturnom centru Novog Sada, gde se na konto krajnje sumnjivih tribina iz džepa Novosađana izvlače milioni dinara. U Kulturnom centru Novog Sada, iz nedelje u nedelju gostuju dobro poznata imena novopečenih političkih analitičara, samozvanih filozofa i mislilaca, sve odreda bliskih prijatelja direktora ove institucije.

– Izveštaj o radu ove kulturne institucije govori da je za prošlu godinu za 5,2 miliona
dinara iz budžeta Grada Novog Sada održano 112 tribina, a troškovi po tribini iznosili su 45.000–50.000 dinara. Mi, srpski radikali, postavljamo pitanje šta tačno može da košta toliko, ako imamo u vidu da jedna tribina traje 30–45 minuta, a da su teme krajnje nepristupačne građanima Novog Sada. Analiza parlamentarnih izbora u Ukrajini ili otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Evropskom unijom koštaju nas nedeljno 50.000 dinara, a jasno je da na tribinama ne bude više od sedam-osam, maksimalno dvadesetak ljudi. Teme su praktično smehotresne, ali je honorar predavača, samoproklamovanih analitičara, papren – istakla je Marina Nedeljković, poslanik Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine.

Srpska radikalna stranka poziva direktora Kulturnog centra Grada Novog Sada i
nadležnog člana Gradskog veća za kulturu, da konačno, ako već nisu to znali da kažu na
sednici Skupštine Grada Novog Sada, objasne građanima čime su njihovi pajtaši i dobri znalci zaslužili preko 5 miliona dinara na godišnjem nivou za tribine koje nikoga ne interesuju.

https://www.youtube.com/watch?v=G_Lp-b3KKuE

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM