Ne smeju se diskriminisati vlasnici objekata bez građevinske dozvole

Srpska radikalna stranka poziva predsednika republike da ne potpiše usvojeni Zakon o eksproprijaciji i Narodnu skupštinu da ga vrati Vladi Republike Srbije sa predlogom da se predloži nov tekst zakona.

Već smo upozoravali na loše odredbe ovog zakona, ali diskriminacija vlasnika objekata izgrađenih bez građevinske dozvole je apsolutno nedopustiva.

Država mora da deli odgovornost sa vlasnicima ovih objekata, pre svega zbog činjenice da je najviše objekata izgrađeno bez građevinske dozvole zbog nedostatka planova regulacije po lokalnim samoupravama, što svakako nije odgovornost vlasnika tih objekata.

Osim toga, vlasnici tih objekata, njih više od milion, pre dvadesetak godina su podneli zahteve za naknadno dobijanje građevinskih dozvola u skladu sa zakonima koje su vlasti donosile u poslednje dve decenije, ali po tim zahtevima gotovo da se nije ni postupalo, pa građani ne mogu snositi posledice neažurnosti organa u lokalnim samoupravama.

Komentari

0 KOMENTARA