Pančevački radikali traže hitno uređenje Zelene pijace

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Pančevo pokreće inicijativu za  izgradnju
novog pijačnog platoa-prostora i kvalitetne prateće infrastrukture. Postojeća Zelena pijaca nalik je pijacama u Bangladešu, Namibiji ili Sudanu. Pijačne tezge su iz prošlog veka, prekrivene najlonom i kartonom, a sa pojavom prvih većih kiša, bez gumenih čizama pijaci se gotovo ne može prići.

„Neshvatljivo je da tokom višedecenijske vladavine različitih političkih partija
nijedna nije našla za shodno da ovo ruglo u najužem jezgru našeg grada pretvori u jedan lep, kulturan i primeren ambijent, neophodan za pružanje pijačnih usluga našim sugrađanima. Tim pre što Pančevo nije ništa manje razvijeno i ne zaostaje za opštinom Zemun ili nekom drugom beogradskom opštinom“, istakao je Slobodan Mrđen, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Pančevo i odbornik u Skupštini grada Pančeva.

Srpska radikalna stranka zahteva da se preispita poslovanje pančevačkih javnih
preduzeća, u čijoj se nadležnosti nalazi upravljanje pijacom i njeno održavanje. Postavljamo i pitanje gde odlazi novac od naplate pijačarine, koju građani uredno plaćaju.

„Prema mišljenju nas srpskih radikala, da je samo 10 procenata od naplaćene
pijačarine ulagano u uređenje Zelene pijace, ona zasigurno danas ne bi bila sramota i ruglo,
već ukras i ponos našeg grada. Ovim putem pozivamo nadležne gradske organe da hitno reaguju i u budžetu Grada Pančeva konačno izdvoje sredstva za uređenje pijačnog prostora“, zaključio je Mrđen.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM