Pismo podrške Vladimiru Vladimiroviču Putinu i bratskom ruskom narodu

PISMO PODRŠKE VLADIMIRU VLADIMIROVIČU PUTINU

I BRATSKOM RUSKOM NARODU

Poštovani Vladimire Vladimiroviču,

Srpska radikalna stranka i ja lično želimo da Vam prenesemo svu moguću podršku naših članova i simpatizera, kao i celog srpskog naroda, zbog odlučnosti i snage u odbrani ruskog naroda.

Iskreno i od srca smo Vam čestitali na odluci o priznanju Donjecke i Luganske Narodne Republike. Rusija je zaštitila svoj narod u Donjecku i Lugansku i podržala borbu za slobodu nepokolebljivog ruskog naroda u ovim republikama. To zaslužuje svako poštovanje i mi Vam ga odajemo.

Vaš čvrsti stav u poslednjim događajima u Ukrajini pokazuje duh dostojanstva i otpora naspram u svetu preovlađujuće logike sile i političkih ucena.

Ruska Federacija i Vi lično pružili ste nama Srbima nadu i veru u očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države. Srpski narod Vam je zahvalan na Vašim naporima na očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije i na istrajnom insistiranju na primeni Rezolucije Sveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Činilo se da se svet pod teretom globalizma odrekao vekovnih ideja pravde, ljudskosti, patriotizma, suvereniteta i slobode, ali ste Vi svojom politikom i svojim delima slobodarskim narodima vratili veru u te neprikosnovene vrednosti.

Mi srpski radikali oduvek smo verovali u majku Rusiju, jer dok vi postojite i za nas Srbe, mali, ali hrabri narod, ima nade.

Zahvaljujući Ruskoj Federaciji i Vama lično zaustavljen je globalni eksperiment brisanja najčistijih patriotskih osećanja iz svesti savremenog čovečanstva. Zahvaljujući Vama moguće je suprotstavljanje slobodarskih naroda ujedinjenom velikom zlu koje je svetu nametnuo globalizam.

Mi, kao iskreni patrioti, rusofili i poštovaoci onoga što Vi radite, svesni smo da je specijalna vojna operacija Ruske Federacije bila iznuđena potrebom zaštite ruskog naroda. Svesni smo i da se Vi u ovoj borbi, u kojoj Vam želimo brzu i efikasnu pobedu, ne rukovodite nasiljem, osvetom ili mržnjom i da ste prinuđeni da silom izdejstvujete pravdu i slobodu za svoj narod. Na tome Vam iskreno čestitamo.

Mudrom politikom i iskrenim patriotizmom uspeli ste da izgradite poštovanja vrednu Rusiju na idejama ljubavi prema Otadžbini i sabornog jedinstva i solidarnosti ujedinjenog ruskog naroda. Stvaranjem takve Rusije Vi ste vratili veru u novi, pravedniji svet, dostojan življenja i nama Srbima vratili nadu da ćemo očuvati celovitost svoje Otadžbine. Hvala Vam na tome.

Vi ste i poslednjih dana, koji nisu laki i bezbrižni za ruski narod, pokazali viziju slobodnog sveta i sprečili dalje gaženje ljudskih i nacionalnih prava Rusa, ali i Srba i svih drugih slobodarskih naroda koji ne pristaju na podjarmljivanje „gospodara sveta.

Oči slobodarskog sveta uprte su u Vas i svi očekujemo Vašu veliku pobedu i slobodu za ceo ruski narod. Obradovale su nas Vaše reči da specijalna vojna operacija u Ukrajini teče striktno po planu i da se svi zadaci uspešno realizuju. Slobodarski svet je to od Vas i očekivao. Ohrabruje i raduje Vaša izjava da su vojnici i oficiri koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini odvažni i da se herojski bore kako niko ne bi ugrožavao bezbednost Rusije. Želimo im uspeh u toj pravednoj borbi i što je moguće manje žrtava.

Srpska radikalna stranka je trenutno opoziciona politička partija, ali svesrdno podržavamo politiku predsednika Aleksandra Vučića kada su u pitanju bliske veze sa Vama i Ruskom Federacijom, posebno njegovo obećanje da nikada neće uvesti sankcije bratskoj Rusiji. Podržavamo i njegovu borbu i zavet da nikada neće potpisati nezavisnost samoproglašene države Kosovo na teritoriji naše države, kao i njegovo angažovanje na očuvanju Republike Srpske i pomoći koju pruža Srbima u Crnoj Gori.

Zbog toga smo podržali njegovu kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Srpska radikalna stranka i ja, kao njen predsednik, smo protivnici ulaska Srbije u Evropsku uniju i želimo još čvršće međusobne odnose između naše dve države. Uvereni smo da je budućnost srpskog naroda u vojnom i ekonomskom savezu sa Ruskom Federacijom, jer jedino tako možemo da zaštitimo srpsku zemlju i srpsko nebo, energetsku sigurnost i ekonomski prosperitet, na zadovoljstvo i Rusije i Srbije.

Naš stav je da Srbija ni pod kojim uslovima ne sme podleći pritiscima i pridružiti se zapadnim sankcijama bratskoj Rusiji. Uvereni smo da će tako i biti.

Mi Krim i Sevastopolj smatramo sastavnim delovima Ruske Federacije, a priznajemo i Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku. Te svoje stavove iznosimo u javnosti i oni su u Srbiji opštepoznati.

Ovim obraćanjem želeli smo da iskažemo našu punu podršku Vašoj pravednoj borbi. Želimo Vam brzu pobedu na zadovoljstvo celog slobodarskog sveta.

Slava Otadžbini Srbiji i majci Rusiji!

Predsednik Srpske radikalne stranke

Dr Vojislav Šešelj

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM