Podrška optuženima za ratni zločin u selu Kravica ispred Specijalnog suda za ratne zločine

Članovi Srpske radikalne stranke danas su se okupili ispred zgrade Specijalnog suda, uoči suđenja optuženima za ratni zločin u selu Kravica, kod Srebrenice 1995, kako bi im dali podršku, navodeći tom prilikom da nema dokaza protiv njih i ujedno izrazili očekivanje da će domaće sudstvo prepoznati njihovu nevinost i presuditi ispravno.

Narodni poslanik Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije Aleksandra Belačić je istakla da će radikali ponovo dolaziti, kao što su to i radili od početka suđena, čime žele istovremeno da podignu svest građana o ovom procesu.

„Pružamo podršku osmorici policajaca koji su nepravedno optuženi za nešto što se naziva ratnim zločinom u selu Kravica. To nije bio ratni zločin već izolovani incident“, rekla je Belačić i istakla da „u selu Kravica nije streljano 1.313 muslimana, kako se navodi u optužnici, nego 317 zarobljenika“.

Ona je navela još i to kako je: „Podizanjem optužnice u ovom predmetu naše Tužilaštvo za ratne zločine pokazalo da je potpuno instrumentalizovano od strane Haškog tribunala, koji već dve decenije – pod parolom kažnjavanja krivaca za ratne zločine na prostoru bivše SFRJ – zapravo kažnjava isključivo pripadnike srpskog naroda, jer nema ni materijalnih dokaza, niti svedočenja, koji bi mogli da povežu ove optužene policajce sa onim što se desilo u selu Kravica“.

„Mi smo potpuno uvereni u njihovu nevinost“, rekla je Aleksandra Belačić i, nakon kraćeg obraćanja novinarima, ušla u zgradu Specijalnog suda sa članovima Srpske radikalne stranke kako bi prisustvovala suđenju.

Komentari

0 KOMENTARA