Protestni skup Srpske radikalne stranke povodom dve decenije od NATO bombardovanja!

Srpska radikalna stranka organizovala je danas u Beogradu protestni skup povodom dve decenije od bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Funkcioneri, članovi i simpatizeri stranke, predvođeni liderom Vojislavom Šešeljem, okupili su se kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici.

U svom obraćanju, predsednik Srpske radikalne stranke je poručio da srpski narod nikada neće zaboraviti divljačko-zločinačko bombardovanje Srbije i da se nikada neće pomiriti sa idejom učlanjenja u NATO pakt. On je istakao da Srbija nema šta da traži u Evropskoj uniji u kojoj su skoncentrisani svi najgori neprijatelji srpskog naroda i još jednom ponovio stav srpskih radikala – da za Srbiju postoji samo jedan put, a to je put ka Istoku, odnosno ka integraciji sa Rusijom i učlanjenju u Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbednosti. Šešelj je takođe osudio delovanje Haškog tribunala i istakao da je doživotna presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću protivpravna i politički motivisana.

Nakon svog obraćanja, Šešelj je zapalio zastave Evropske unije i NATO pakta i na taj način simbolično predstavio odnos srpskih radikala prema ovim organizacijama. Nakon njegovog obraćanja i paljenja zastava, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju ka zgradi Predsedništva. Na čelu kolone nalazio se transparent EU + NATO - neprijatelji Srbije“, a srpski radikali sve vreme su uzvikivali parolu Srbija! Rusija! –Ne treba nam Unija.

U jednom trenutku su zapalili i baklju, a nose zastave Srbije, Srpske radikalne stanke i zastave na kojima piše Velika Srbija“, kao i bedževe na kojima piše U Srebrenici nije bilo genocida“.

Članovi Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke Ljiljana Mihajlović i Miljan Damjanović ostavili su u Predsedništvu Srbije drugi i treći tom knjige Vojislava Šešelja U Srebrenici nije bilo genocida“, kako bi Aleksandar Vučić mogao da se poduči i informiše o tome šta se zaista dogodilo u Srebrenici 1995. godine, umesto što sluša srpske neprijatelje i izdajnike koji žele da ukinu Republiku Srpsku i predstave Srbe kao genocidan narod.

Komentari

0 KOMENTARA