Radikali pokrenuli kampanju – Kupujmo domaće

Srpska radikalna stranka predlaže Vladi Republike Srbije da što pre krene u sanaciju posledica ekonomske krize izazvane pandemijom Korona virusa rekao je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj na konferenciji za medije u holu Narodne skupštine Srbije i istakao da je neophodno fokusirati se na domaću privredu i ojačavanje domaćih privrednika i njihovog položaja.

„Smatramo da je neophodno suspendovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji već devet godina Srbija primenjuje jednostrano ukidajući carine i stavljajući domaću privredu u nepovoljan položaj u odnosu na strance zbog čega Srbija gubi više od 500 miliona evra godišnje,“ istakao je Šešelj i dodao da ekonomska politika treba da se zasniva na povlašćenom položaju domaćih privrednika, odnosno na forsiranju domaće privrede.

Nismo protiv stranih investicija, ali ne mogu strani investitori da budu u boljem položaju nego naši privrednici i da na taj način činimo naše privrednike nekonkurentnim na sopstvenom tržištu. Treba da forsiramo domaću privredu. Nismo protiv stranih investicija, ali nije normalno da naši privrednici ne budu konkurentni zbog stranaca koji ne plaćaju carine,“ zaključio je Šešelj.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER