Šešelj: Ponovo tražimo ukidanje javnih izvršitelja

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj pozvao je predsednika Narodne skupštine Maju Gojković da što pre stavi na dnevni red predlog novog Zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju kojim bi bili ukinuti javni izvršitelji.

Srpska radikalna stranka je još 16. septembra 2019. godine predala Skupštini 100.000 potpisa za ukidanje javnih izvršitelja i predlog novog Zakona. Ali, iako je ta tema građanima veoma važna, već četiri meseca taj predlog novog zakona nije došao na dnevni red, čime vladajuća većina vređa 100.000 građana, izjavio je narodni poslanik Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare.

On je u holu Doma Narodne skupštine ponovio da je glavna novina u predlogu Zakona da se izvršenje vrati u sudove, jer je dosadašnja osmogodišnja praksa rada izvršitelja izuzetno negativna i da je otvorila put ka pljačkanju najsiromašnijih koji nisu u stanju da plaćaju dugove, dok one koji duguju najviše niko ne dira.

„Mi smatramo da ukoliko treba da dođe do zaplene nekretnine da mora da se garantuje svakome po članu porodice 12 kvadrata iz kojih ne bi smelo da se izvršenje izvrši, dakle da država Srbija pokaže socijalni karakter i brigu za svoje građane, a ne da podržava javne izvršitelje.“

Šešelj je dodao da je tokom 2017. godine oduzeto 3.700 nekretnina manjih od 50 kvadrata, a da se posle ispostavilo da je mreža javnih izvršitelja učestvovala u licitacijama i te nekretnine kupovala po nižim cenama.

Šešelj se osvrnuo i na situaciju u Crnoj Gori i ponovio da je krajnje vreme da Vlada Srbije inicira sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) na kojoj bi se raspravljalo o spornom zakonu o slobodi veroispovesti.

Srbija treba da inicira sednicu SBUN i pokaže da brine za sudbinu srpskog naroda, a sve ostalo je neozbiljno i predstavlja marketinški potez, rekao je Šešelj i dodao:

„Mi znamo ko je i šta je Milo Đukanović, znamo da danas Crna Gora Srbiji nije prijateljska država, ali ne smemo da stojimo sa strane i ćutke posmatramo kada neko želi da sve srpsko istera iz Crne Gore.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER