Šešelj: Skandalozno je što srpsko pravosuđe učestvuje u konstruktu genocida u Srebrenici!

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj apelovao je na Ministarstvo pravde i državne organe da ne učestuju u blaćenju srpskog naroda sa tihim priznavanjem onoga što se zove genocid u Srebrenici.

Šešelj je novinarima uoči nastavka suđenja osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za učešće u ubistvima više stotina Bošnjaka, rekao da je skandalozno što srpsko pravosuđe učestvuje u nečemu što se zove konstrukt genocida u Srebrenici.

– Mi od početka pratimo suđenje u cilju podizanja svesti javnosti o njemu. Želimo da na ovaj način pružimo podršku policajcima jer mislimo da su neosnovano optuženi u ovom procesu. Znamo da se genocid u Srebrenici nije dogodio, da su većina tih optužbi bile lažne i želimo da se konačno prekine sa tom praksom – kazao je Aleksandar Šešelj ispred Specijalnog suda u Beogradu.

Navodeći da Srpska radikalna stranka nije nikada pravila političke skupove od tog suđenja, Šešelj je najavio da će poslanici i funkcioneri radikala prisustvovati i budućim ročištima na suđenju optuženim pripadnicima Specijalne brigade MUP-a RS.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER