Šešelj u Savetu Evrope: Srbi će preživeti i mafijaški režim Mila Đukanovića!

Strazbur – Završnog dana letnjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj ukazao je na težak položaj Srba i srpske zajednice pod mafijaškim režimom Mila Đukanovića.

„Što se tiče sadašnje situacije u Crnoj Gori, moram da vas obavestim da režim Mila Đukanovića radi sve što je u njegovoj moći da ukine srpsku zajednicu koja živi u Crnoj Gori. Od referenduma u Crnoj Gori 2006. godine, koji je pokrao, Srbi u Crnoj Gori su građani drugog reda. Ne mogu da se zaposle u javnom sektoru i pod jakim su pritiskom da se izjasne kao Crnogorci. Više od 30 odsto stanovništva na poslednjem popisu izjasnilo se kao Srbi, a ipak po Ustavu Crne Gore Srbi nemaju čak ni status nacionalne manjine, koji Albanci, Hrvati, Bošnjaci i svi ostali u njoj imaju. U cilju stvaranja atmosfere straha, nekoliko Srba, a među njima i dva poslanika, osuđeno je na lažnim optužbama za pokušaj državnog udara, koji je vlast režirala na sam dan izbora,“ rekao je Aleksandar Šešelj i dodao:

„Poslednje aktivnosti crnogorske vlade i usvajanje takozvanog Zakona o verskim zajednicama, pokušaj je da se nacionalizuje imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Ova crkva postoji u Crnoj Gori već 800 godina, većinu tog vremena kao jedina ili kao najveća religijska zajednica u Crnoj Gori. Neki manastiri i crkve SPC su vekovima stari, i po novom zakonu, administrativnim putem, sve nekretnine bez dokumenata o vlasništvu koje su sagrađene pre 1918. biće nacionalizovane. Da li neko može da zamisli da Francuska država nacionalizuje katedralu Notr Dam i oduzme je katoličkoj crkvi, ili pak Vestminstersku opatiju? To je nezamislivo, ali je nažalost to tužna istina u Crnoj Gori.

Tokom ovih 13 godina nezavisnosti Crne Gore, Milo Đukanović, koji je u kontinuitetu na vlasti već 30 godina, je napravio sebi državu, napravio sebi naciju, i sada hoće da napravi sebi i crkvu, i to sve na štetu srpskog naroda. Milo Đukanović je blisko povezan sa mafijom, optužen je za šverc cigareta od strane italijanskog tužioca u Bariju, ali nikada mu se nije sudilo zbog diplomatskog imuniteta.

Sav srpski narod smatra ga kriminalcem i najvećim izdajnikom u poslednjih sto godina.

Srpski narod je preživeo skoro 500 godina turske okupacije, preživeo je austrijsku okupaciju, preživeo je Prvi svetski rat, preživeo je genocid u Drugom svetskom ratu, preživeće i Mila Đukanovića“, naglasio je Šešelj.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM