Srpska radikalna stranka predložila izgradnju centra za knjigovesce na mestu nekadašnje Narodne biblioteke

Predsednik Saveta za kulturu Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Dragomir Antonić predložio je danas da se na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu ruševina nekadašnje Narodne biblioteke napravi jedan centar za knjigovesce.

 

Antonić je novinarima na mestu ruševina te biblioteke, uništene u bombardovanju 6. aprila 1941. godine, kazao da se postavlja pitanje šta uraditi i napraviti na tom mestu i da Srpska radikalna stranka predlaže da se tu napravi centar za reparaciju, restauraciju i očuvanje starih rukopisa i knjiga.

 

On je kazao da knjige širom sveta treba sačuvati da ne bi to znanje iz knjiga koje imamo bilo izgubljeno.

 

Hajde da očuvamo stari i vrlo cenjeni zanat jer ne može svako da bude knjigovezac, ocenio je Antonić i dodao da je od svih starih zanatlija knjigovezaca najmanje.

 

On je kazao da ne postoji javna biblioteka bilo gde kojoj ne treba knjigovezac.

 

Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović rekao je da je ta stranka i ranije pokretala tu inicijativu, kao i u vreme kada je gradonačelnik bio Dragan Đilas.

 

Nije samo suština praviti memorijalni centar ili bilo kakave zgrade, bitno je imati i svrhu, ocenio je Damjanović i dodao da je jedan takav predlog već bio u Skupštini grada.

 

On je kazao da u sklopu uređenja tog dela grada, a koje planiraju gradske vlasti, nije ništa sporno, te da predlog o izgradnji centra može biti uključen u okviru tog projekta.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM