Srpska radikalna stranka zahteva izjednačavanje najnižih plata i penzija sa najnižom potrošačkom korpom

Srpska radikalna stranka upozorava na svakodnevno povećanje cena roba široke potrošnje, što ugrožava egzistenciju više miliona ljudi u Srbiji. Ugroženo je više od dva miliona penzionera čija je penzija niža od 20.000 dinara, ali i skoro milion  zaposlenih koji primaju najnižu zaradu, takozvani minimalac, ili zaradu koja je neznatno iznad minimalca, koji u Srbiji danas iznosi 33.843,12 dinara.

Poskupljenje benzina, cigareta, TV pretplate, električne energije, putarine, poreza na imovinu, računa za vodu, bankarskih usluga, jestivog ulja, kao i velikog broja roba široke potrošnje, sve je to dovelo do povećanja cene najniže potrošačke korpe, koja, prema poslednjim podacima za februar 2021. godine, iznosi 38.354,39 dinara.

Srpski radikali ponavljaju zahtev da se najniže penzije i minimalna zarada hitno izjednače sa minimalnom potrošačkom korpom, jer je nedopustivo da je za skoro tri miliona penzionera i zaposlenih čak i minimalna potrošačka korpa nedostižna. Osim toga, povećanje kupovne moći stanovništva dobro deluje i na poboljšanje opšteg ekonomskog stanja u državi.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM