Srpska radikalna stranka zahteva raskid Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju radi zaštite srpskih poljoprivrednih proizvoda

Srpska radikalna stranka godinama upozorava da Srbija mora da raskine Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju radi zaštite naših poljoprivrednih proizvoda i stvarne pomoći srpskom seljaku.

Zbog SSP-a Srbija godišnje gubi ogromne količine novca, poljoprivreda propada, a uvoznički lobi cveta.

Zbog nelojalne konkurencije sa stranim poljoprivrednim proizvodima koji se uvoze bez plaćanja carine, naši proizvodi postaju neinteresantni kupcima, zbog čega seljaci trpe ogromnu materijalnu štetu.

Da bi skrenuli pažnju vlasti na realne probleme, seljaci pribegavaju i nekim aktivnostima koje i njima nanose štetu. Jedne godine prosipaju mleko, druge bacaju krompir ili ga ostavljaju u zemlji, ostavljaju neobrane jabuke, bacaju paprike, a ove godine su besplatno podelili tone paradajza zbog toga što je srpsko tržište preplavljeno paradajzom iz Albanije, pa naš seljak ne može da proda ono što je proizveo.

Kada problem eskalira, ministri i vlada obećavaju da će naći rešenja, a ta rešenja su uglavnom delimična i trenutna, što izaziva gnev i nezadovoljstvo. Ministri se pojavljuju da gase požar, umesto da preventivno deluju da do njega ne dođe.

Srpski radikali smatraju da je jedino rešenje za spas poljoprivredne proizvodnje zaštita proizvođača, a to je moguće samo raskidom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, nakon čega bi naši poljoprivredni proizvodi našli svoje mesto kod potrošača u Srbiji.

Komentari

0 KOMENTARA