SRS: Srbija da odustane od puta ka EU i okrene se Rusiji, Kini i zemljama Istoka

Srpska radikalna stranka se protivi članstvu Srbije u Evropskoj uniji i zastupa ideju bližeg povezivanja sa zemljama na Istoku, poput Rusije, Kine i ostalih zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, izjavila je danas narodni poslanik Aleksandra Belačić na zasedanju Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje u Bakuu.

Belačić je rekla da su srpski radikali najveća opoziciona partija u srpskom parlamentu koja zastupa taj stav i da upravo tema zasedanja (problemi penzionog sistema) pokazuje da između tih zemalja ima mnogo sličnosti.

„Srbija ima veliki izazov da obezbedi porast životnog standarda za svoje stanovništvo. U našoj državi najveće breme nose građani na Kosovu i Metohiji, pokrajini okupiranoj od albanskih terorista, uz pomoć i podršku SAD i ostalih država članica Evropske unije”, rekla je ona.

Belačić je zahvalila Azerbejdžanu zbog toga što nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

„Mi ne samo da štitimo svoju teritoriju, već i podržavamo države koje se suočavaju sa sličnim problemom. Pre svega, podržavamo Rusiju po pitanju Krima, Donbasa i drugih teritorija. Rusija štiti teritorijalni integritet Srbije možda i bolje nego što mi to radimo, a mi se istovremeno odupiremo pritisku Zapada da nametnemo sankcije Rusiji”, rekla je ona.

Narodni poslanik Belačić je izrazila nadu da će Srbija uskoro moći da se pohvali odustajanjem od puta evropskih integracija i prelaska na što intenzivniju saradnju sa zemljama Istoka.

„Mi radikali nastavljamo naše zalaganje za pristupanje Evroazijskom savezu i Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti i nadamo se da će naša politika uskoro postati zvaničan stav Srbije”, dodala je ona.

Komentari

0 KOMENTARA