Stop dužničkom ropstvu Vranja

Pčinjski okružni odbor Srpske radikalne stranke podseća javnost da je Skupština grada Vranja na sednici održanoj 29. oktobra 2020. godine usvojila rebalans gradskog budžeta, kojim je utvrđeno da budžetski deficit iznosi gotovo 240 miliona dinara. Naprednjačka vlast u Vranju rešila je da jedan deo pomenutog deficita finansira zaduživanjem grada Vranja u iznosu od čak 120 miliona dinara.

Mi, srpski radikali, pozivamo naprednjačku vlast u Vranju da odustane od zaduživanja i da rashode iz gradskog budžeta planira na osnovu realnih prihoda, a ne da zadužuje buduće generacije.

Podsećamo naprednjačku vlast u Vranju da je sama priznala da je došlo do pada prihoda u gradskom budžetu, što je prouzrokovano epidemijom Korona virusa. Sada je evidentno da će deo sledeće godine biti pod uticajem Korona virusa i da će uslediti ozbiljna ekonomska kriza koja će se odraziti i na gradski budžet. U takvim okolnostima, gradska vlast ne bi smela pribegavati zaduživanju Vranja, trebalo bi da racionalno planira rashode. Međutim, naprednjačka vlast u Vranju, očigledno, ignoriše stvarnost.

Naprednjaci u Vranju se verovatno uzdaju u pomoć svojih satelita iz tzv. Srpske desnice, koji su pokazali da je sve moguće, obezbedivši solidan rezultat stranke mađarske nacionalne manjine u našem gradu.

Podsećamo javnost da je gradska vlast u Vranju pokazala koliko je nesposobna kada je u pitanju rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, kao jedne od tri ključne ulice u gradu. Reč je o ulici koja je dugačka samo hiljadu metara. Takođe, podsećamo da naprednjačka vlast u Vranju nije u stanju da izgradi ni vodovod do sela Neradovac, koje je udaljeno svega pet kilometara od Vranja.

Sve su to razlozi koji izazivaju zabrinutost kod nas, srpskih radikala, kada su u pitanju bilo kakvi potezi gradske vlasti, a kamoli oni koji su usmereni na zaduživanje našeg grada. Sramota je da se grad zadužuje, a da građani u pomenutom selu nemaju ni pitku vodu u 21. veku!

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM