Telegram saučešća povodom smrti Vladimira Volfoviča Žirinovskog

 

Dr Vojislav Šešelj uputio Državnoj dumi Ruske Federacije i Poslaničkoj frakciji Liberalno-demokratske partije Rusije telegram saučešća povodom smrti Vladimira Volfoviča Žirinovskog.

Državna duma Ruske Federacije

Poslanička frakcije Liberalno-demokratska partija Rusije

Sa dubokim žaljenjem sam primio vest da je u Moskvi umro moj dugogodišnji prijatelj Vladimir Volfovič Žirinovski, predsednik Liberalno-demokratske partije Rusije i dugogodišnji deputat ruske Dume.Žirinovski je bio veliki ruski patriota, prijatelj Srpske radikalne stranke i celog srpskog naroda.

Više puta je bio u Srbiji i uvek veoma srdačno dočekivan. Bio je i dragi gost Srpske radikalne stranke, a opština Zemun ga je na moj predlog 1998. godine proglasila Počasnim građaninom.

Vladimir Žirinovski je uvek istupao protiv svih srpskih neprijatelja, a u Beograd je stigao i u vreme najtežih napada na srpski narod.

Smrt Vladimira Žirinovskog veliki je gubitak, a ostaće zapamćeno da je i iz bolesničke sobe uputio reči podrške hrabroj ruskoj vojsci koja učestvuje u specijalnoj vojnoj akciji u Ukrajini.

Liberalno-demokratskoj partiji, Ruskoj dumi i celom bratskom ruskom narodu u ime Srpske radikalne stranke upućujem izraze iskrenog saučešća.

Vojislav Šešelj

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM