Pokrajinski izbori: Veći budžet i konkretne mere u oblasti zaštite životne sredine!

Jedna od ključnih tačaka programa Srpske radikalne stranke za predstojeće pokrajinske izbore je oblast zaštite životne sredine. Zbog nebrige, nemara i vrlo skromnog ulaganja u zaštitu životne sredine, rezultati u ovoj oblasti su katastrofalni. Vojvodina je danas crna ekološka tačka u Srbiji i to iz korena mora da se menja – izjavio je na konferenciji za medije Đurađ Jakšić, prvi na listi kandidata sa izborne liste „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” za predstojeće pokrajinske izbore.

Jakšić je rekao da se za ekologiju izdvajaju mizerna sredstva, mrvice iz pokrajinskog budžeta.

– Prioritet je izgradnja magistralnog vodovoda i rešavanje problema vodosnabdevanja, u prvom redu, severnog i srednjeg Banata. U preko 100 gradova, opština i sela na prostoru Pokrajine, gde živi gotovo 800.000 ljudi, nivo arsena u vodi je veći od dozvoljenog. Vojvodina je jedan od regiona sa najmanje šuma u Evropi. Samo 40% domaćinstava je povezano na kanalizacionu mrežu, dok ostali i dalje prazne septičke jame. Svi veći gradovi ispuštaju komunalne i industrijske vode direktno u reke, u vodotokove, bez ikakvog prečišćavanja. Imamo Veliki bački kanal, najzagađeniji vodotok i Palićko jezero, najveću septičku jamu u Evropi. Rešavanje ovih problema biće jedan od ključnih prioriteta Srpske radikalne stranke – istakao je Jakšić.

– Apsolutni prioritet mora biti ispravna voda za piće, pošumljavanje, izgradnja kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda i rešavanje problema sa odlaganjem otpada. Umesto prazne priče i deklarativnog izjašnjavanja o potrebi zaštite životne sredine, narod od pokrajinske vlasti očekuje dela, daleko veći budžet i konkretne korake u oblasti ekologije – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM