Veći budžet i konkretne mere u oblasti zaštite životne sredine!

„Jedna od ključnih tačaka programa Srpske radikalne stranke za predstojeće pokrajinske izbore je oblast zaštite životne sredine, koja je poslednjih godina apsolutno zanemarena i na margini interesovanja izvršne vlasti u AP Vojvodini. U poslednje četiri godine angažman i ulaganja aktuelne pokrajinske vlasti u oblast zaštite životne sredine je vrlo skroman, minoran, bez ikakvih rezultata. Četiri godine Mirovićev režim prstom nije mrdnuo da se reši neki od gorućih ekoloških problema, da bi, na kraju mandata, u sred izborne godine, doneo besmislenu deklaraciju. Zbog nebrige, nemara i vrlo skromnog ulaganja u oblast zaštite životne sredine, rezultati u ovoj oblasti su katastrofalni. AP Vojvodina je crna ekološka
tačka u Srbiji i to iz korena mora da se promeni.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, prvi na listi kandidata, sa izborne liste „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ za predstojeće pokrajinske izbore.
Jakšić je rekao, da se za ekologiju izdvajaju mizerna sredstva, mrvice iz pokrajinskog
budžeta. Poražavajuće deluje činjenica da je novosadski budžet za zaštitu životne sredine, veći za 688 miliona dinara od pokrajinskog budžeta.
„Skupština Vojvodine usvaja besmislenu deklaraciju, a AP Vojvodina ima ubedljivo
najlošiju, neispravnu, zatrovanu, punu arsena vodu za piće. U preko 100 gradova, opština i sela na prostoru Pokrajine, gde živi preko 600.000 ljudi, nivo arsena u vodi je veći od dozvoljenog. Vojvodina je jedan od regiona sa najmanje šuma u Evropi. Svega 6,5 % ukupne površine Pokrajine je pod šumom, a u 14 opština je procenat pošumljenosti manji od 1%. Samo 40 % domaćinstava u AP Vojvodini je povezano na kanalizacionu mrežu, dok ostali i dalje, prazne septičke jame. Svi veći gradovi ispuštaju komunalne i industrijske vode direktno u reke, u vodotokove, bez
ikakvog prečišćavanja. Samo 10% otpadnih voda u APV se tretira, prečišćava. Imamo Veliki bački kanal najzagađeniji vodotok i Palićko jezero najveću septičku jamu u Evropi. Rešavanje ovih problema biće jedan od ključnih prioriteta Srpske radikalne stranke u AP Vojvodini.“- istakao je Jakšić.
Srpski radikali ističu da je žalosno što su se proteklih godina trošili milioni na
promašene i nepotrebne projekte, dok veći deo Pokrajine nema elementarne uslove za život.
„Apsolutni prioritet u AP Vojvodini mora biti ispravna voda za piće, pošumljavanje,
izgradnja kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda i rešavanje problema sa odlaganjem otpada. Umesto prazne priče i deklarativnog izjašnjavanja o potrebi zaštite životne sredine, narod od pokrajinske vlasti očekuje dela, daleko veći budžet i konkretne korake u oblasti ekologije. Srpska radikalna stranka zna šta su problemi i prioriteti i ima konkretan program za unapređenje zaštite životne sredine u AP Vojvodini.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER