Veličanstveno delo naših predaka! Slava ujediniteljima!

 

Delegacija Srpske radikalne stranke predvođena Đurđem Jakšićem, predsednikom Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke, danas je položila venac na spomen ploču Jaši Tomiću u Novom Sadu, na mestu gde je 25. novembra 1918. godine održana Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena. Jakšić se obratio okupljenim medijima sledećim rečima:

- Veličanstveno besmrtno delo naših slavnih predaka ne bledi ni danas. Posle 105 godina od istorijskih odluka rumske i Velike narodne skupštine o prisajedinjenju Srema, Banata, Baranje i Bačke matičnoj srpskoj državi. Ono je jednako sjajno, veličanstveno danas kao što je bilo i pre 105 godina. Rumska i Velika narodna skupština su naša radikalska tekovina. Mi smo na nju ponosni.

Po uzoru na slavne istorijske novembarske dane 1918. godine Srpska radikalna stranka je uverena da će uskoro doći generacija koja će osloboditi Kosovo i Metohiju, prisajediniti Republiku Srpsku i Crnu Goru. Mi sanjamo o danu kada će Republika Srpska Krajina ponovo biti najzapadnija srpska država.

Link ka videu

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM