Vlast da omogući svim građanima da se leče, popravite ambulante u unutrašnjosti

Srpska radikalna stranka pozvala je danas vlast u Srbiji da posveti dužnu pažnju stanovnicima u unutrašnjosti države i omogući im adekvatne uslove da se leče, ukazujući na primer ambulante u Sevojnu, za koju se već na prvi pogled može videti da je u katastrofalnom stanju.

"U jeku pandemije, kada se iz našeg budžeta izdvajaju velika finansijska sredstva kako bi se izgradile kovid bolnice i klinički centri, ministar Zlatibor Lončar je, izgleda, zaboravio na one objekte u unutrašnjosti – pričamo o objektima zdravstvenih institucija – koji se nalaze u katastrofalnom stanju", upozorio je potpredsednik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović.

Kako je ukazao, "jedna od takvih zdravstvenih institucija, odnosno ambulanti, nalazi se u gradskoj opštini Sevojno, koja pripada gradu Užicu, broji 8.000 stanovnika i ima više od 1.500 meštana u većim naseljima i selima koja pripadaju opštini Sevojno. Radi se o tri sela: Zlakusa, Gorjani i Krvavci", precizirao je Damjanović, objasnivši da su radikali obišli ambulantu i razgovarali sa zdravstvenim radnicima.

Prema njegovim rečima, ambulantu u Sevojnu su, izgleda, svi iz vlasti zaboravili, a "posebno ministar Lončar", tako da u nju, kako ukazuju zdravstveni radnici, "nije uložen ni jedan jedini dinar, što se i vidi".

Navodeći da vlastima očito ne pada na pamet da je rekonstruišu, Damjanović je konstatovao da je "stolarija potpuno uništena, neki prozori su čak zakovani pa ne mogu da se otvore, fasada neumitno propada, pada, i može izazvati, ne daj bože, tragične posledice". Kod takve stolarije, dodao je, potreban je veliki utrošak energije da bi se ugrejale prostorije, što znači i uvećanje troškova.

"U ovoj ambulanti, verovali ili ne, leče se i najmlađi i starija lica. Postavljamo pitanje – kako nekog lečiti u ovakvim uslovima", upozorio je Damjanović.

Kada se direktor ambulante požalio zbog starih električnih instalacija, iz Elektroprivrede Srbije iz Užica dobili su "usmeni odgovor da na svoju ruku koriste električnu energiju, jer, kako kažu, zbog takvih loših i zastarelih instalacija može doći do spoja i do povređivanja", priča Damjanović.

Još jedna od poražavajućih okolnosti, kako ističe Damjanović, je da ova ambulanta nema čak ni svoja vozila, već moraju svaki put da zatraže pomoć iz grada Užica.

Međutim, naglašava on, s brojem ambulantnih vozila koja trenutno imaju u Užicu, "ne mogu da pokriju ni taj grad, a kamoli da pomognu meštanima Sevojna".

"Alarmiramo javnost. Pozivamo predsednika Vlade i ministra Lončara da podjednako vode brigu o svim građanima Srbije, nebitno da li žive u Novom Sadu, Nišu ili Sevojnu. Pozivamo ih da u najkraćem roku krenu sa rekonstrukcijom ovog objekta kako bi sva naša deca, stari, svi meštani, građani ove opštine mogli adekvatno da se leče", naglasio je Damjanović.

https://www.youtube.com/watch?v=QBk7sSLaCg8

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM